You are currently viewing Έλληνα και Ελληνίδα, εσύ είσαι ο θεματοφύλακας του Γένους! Πρόσεχε πού θα δώσεις… τα πρωτοτόκια.

Έλληνα και Ελληνίδα, εσύ είσαι ο θεματοφύλακας του Γένους! Πρόσεχε πού θα δώσεις… τα πρωτοτόκια.

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ.Τζούμα 

 

Την Ξάνθη επισκέφτηκε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και τον τοποτηρητή της Μουφτείας Μπιλάλ Χαλίλ.
Η συζήτηση  περιεστράφη γύρω από το Νο 1 πρόβλημα της χώρας, το δημογραφικό.
 Ο κ. Αντιπρόεδρος της ΕΕ  εξήρε την συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών ως το καλύτερο παράδειγμα «για να εξηγήσει κανείς τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής σε όλες του οτις διαστάσεις» όπως είπε.
Βεβαίως η ύπαρξη των μουσουλμάνων Ελλήνων στην Θράκη είναι ατυχής σύγκριση με την ύπαρξη των λαθρο- ή σκέτο μεταναστών.
Ο κ. Σχοινάς ακολουθεί την τακτική της  κ. Σακελλαροπούλου σε μια προσπάθεια –αυτό φαίνεται σε μας- να πεισθεί η ελληνική κοινωνία πως όλα τα δεινά που ήρθαν με την ύπαρξη αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και κυρίως οι περιοχές που τους υποδέχθηκαν, είναι η λύση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας!Αλλά είναι τόσο άσχετοι με την ουσία του θέματος οι άνθρωποι!
Οι υποκρισίες και οι στρουθοκαμηλισμοί, οι σκοπιμότητες και οι φαρισαϊσμοί δεν έχουν θέση στα χείλη των ηγετών, όταν απευθύνονται στον λαό. Ο λαός  γνωρίζει όλη την αλήθεια.Δεν χρειαζόμαστε τις απόψεις του κ. Σχοινά και της ΠτΔ για να καταλάβουμε που οφείλεται το πρόβλημα.  Δεν είμαστε ρατσιστές.
 Μας είναι συμπαθείς οι ένοικοι όλων των κέντρων υποδοχής αλλοδαπών. Ταλαιπωρημένοι έφθασαν στην… γη της επαγγελίας που κάποιοι, με σκοτεινά σχέδια στο μυαλό τους, τους έταξαν.
Αλλά αν νομίζουν ότι έτσι θα λυθεί το δημογραφικό  στην Ελλάδα είναι βαθειά νυχτωμένοι.
Και κάθεστε στο ίδιο τραπέζι Σεβ.  Άγιε Ξάνθης με τον κ. Σχοινά και τον τοποτηρητή  αρχιμουφτη και ακούτε αδιαμαρτύρητος τον Σχοινά να επαναλαμβάνει όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι το δημογραφικό στη χώρα μας θα το λύσουν οι μουσουλμάνοι και δεν πήρατε το λόγο να πείτε ότι άλλο  πρόβλημα το δημογραφικό και άλλο οι μετανάστες!
Εσείς Σεβ. Άγιε Ξάνθης που με τον Μακαριστό  αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, αλλά και τον νυν Μακαριώτατο Ιερώνυμο, κάνατε και κάνετε και με τους άλλους τρεις Αρχιερείς της Θράκηςας,  τόσο αγώνα ώστε να βρεθούν τα χρήματα για το τρίτο παιδί της Θράκης.Για να ενισχύσετε τους Χριστιανούς της Θράκης σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν ένα σχέδιο που οραματίστηκε ο Μεγάλος Χρηστόδουλος και ευτυχώς απέδωσε καρπούς και συνεχίζεται μέχρι τώρα.
Η λαθρομετανάστευση και η ανεξέλεγκτη είσοδος αλλοδαπών στην χώρα μας που προωθεί η κακή γειτόνισσα Τουρκία, αποτελεί σοβαρό εθνικό θέμα, το οποίο ήδη έπρεπε να έχουμε λύσει. Το πρόβλημα στο κοινωνικό μας σύνολο είναι υπαρκτό και μεγάλο και κινδυνεύουμε να γίνουμε μετανάστες στην ίδια μας την χώρα.
Αν δεν ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά τότε η χώρα μας θα κλάψει πικρά! Δεν θέλουμε ασκέρι και μπουλούκια για να γεμίσουμε άδειες καρέκλες σε ένα περιφερόμενο θέατρο!
 Θέλουμε Έλληνες με ψυχή και αρχές για να συνεχίσουν την ελληνορθοδοξη παράδοση μας! Δεν μισούμε κανέναν. Όλους τους αγαπάμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε την ιδιοπροσωπία μας, την ρωμαίϊκη ταυτότητά μας και να εξαφανιστούμε από τον χάρτη.
Λαέ του Θεού, Έλληνα και Ελληνίδα,
εσύ είσαι ο θεματοφύλακας του Γένους! Πρόσεχε πού θα δώσεις… τα πρωτοτόκια.