You are currently viewing Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας , οι υπεύθυνες θέσεις της Εκκλησίας και η απαράδεκτη προχειρολογία της ΠτΔ !

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας , οι υπεύθυνες θέσεις της Εκκλησίας και η απαράδεκτη προχειρολογία της ΠτΔ !

  • Reading time:1 mins read
 

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

«Τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων» έβαλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης γνωστής τράπεζας για το Δημογραφικό Ζήτημα, αναφερόμενος στο σοβαρότατο αυτό εθνικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας .
Σημείωσε ότι η αιτιολογία είναι πολυπαραγοντική και ανέφερε επιγραμματικά τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλουν αρνητικά στην υπογεννητικότητα, όπως διαχρονικά και εμπειρικά τους βλέπει η Εκκλησία μέσα από τη συσσωρευμένη δισχιλιετή ιστορία και εμπειρία  Της.
1) Η εκκοσμίκευση και αποϊεροποίηση της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Χριστιανικές οικογένειες, μεταξύ των οποίων οι ιερατικές, αποτελούν τις κατ’ εξοχήν πολυμελείς οικογένειες σήμερα.
2) Η υποτίμηση του κλασσικού γάμου και γενικά του οικογενειακού θεσμού.
3) Η κυρίαρχη κουλτούρα των ασταθών ερωτικών σχέσεων, του ατομισμού και της ιδιοτέλειας των γονέων σχετικά με το περιεχόμενο της κύησης. Χρειάζεται η εξισορρόπηση των δικαιωμάτων και μάλιστα η προστασία του αγέννητου παιδιού, το οποίο από τη σύλληψή του αποτελεί αυθύπαρκτη οντότητα και προσωπικότητα.
Πολιτεία, Εκκλησία και Κοινωνία των πολιτών οφείλουν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες δομές, ώστε να αποφεύγονται οι διακοπές κύησης και να στηρίζονται μητέρες ή παιδιά.
4) Οι δυσχερείς επαγγελματικές και οικονομικές συνθήκες.
5) ΜΜΕ και Νομοθετήματα της Πολιτείας.
Άστοχα νομοθετήματα της Πολιτείας, συμβαλλούσης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, υπονομεύουν κυριολεκτικά τα θεμέλια του σταθερού και συνεκτικού οικογενειακού βίου, ενώ και τα ΜΜΕ με τη σειρά τους προβάλλουν συστηματικά αμφισβητούμενης αξίας πρότυπα διαπροσωπικών ερωτικών και «οικογενειακών» σχέσεων.
Προηγουμένως τον λόγο είχε λάβει η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία θέλησε πάλι να πρωτοτυπήσει με τις αμπελοφιλοσοφίες που μας αράδιασε. Συνέδεσε το μεταναστευτικό με το δημογραφικό! Και τι μας είπε;
«Είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».
Ποιον κοροϊδεύει η κ. Σακελλαροπούλου; Πώς την βλέπει την οικονομική ανάπτυξη αφού θα προστεθούν χιλιάδες… άνεργοι, μόνο η ίδια το κατανοεί.
Αλλά αυτό που είναι απορίας άξιο είναι ότι οι μετανάστες θα βοηθήσουν, όπως πιστεύει η κ. Σακελλαροπούλου, στην «αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!!
Πώς τολμά να συνδέει το μεταναστευτικό με το δημογραφικό; Πώς συνδέονται και πού; Μήπως η κ. Πρόεδρος έχει μπερδέψει κάποιες έννοιες; Μήπως εννοούσε ότι θα συμβάλει στην αλλοίωση του πληθυσμού και όχι στην «ανανέωσή» του; 
Η Ελλάδα αιμορραγεί και «αυτοκτονεί» με τους νόμους που έχει θεσπίσει η ίδια η πολιτεία, με τα νέα ήθη που προβάλλει, όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος. Ακόμη με την πολεμική που κάνει εναντίον των πολυτέκνων, του μοναδικού πνεύμονα της χώρας ως προς το δημογραφικό. Οι πολύτεκνοι αγωνιούν και μάχονται για το μείζον πρόβλημα της πατρίδας μας και δεν βρίσκουν πουθενά ανταπόκριση. Αντί να έχουν απαλλαγές, φορολογούνται γιατί κάνουν παιδιά!! Πορεύονται μόνοι τους και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με την κυβέρνηση, την κ. Πρόεδρο τις επιλογές τους και τις απόψεις τους γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση του Ρωμαίϊκου και την χριστιανική Ελλάδα!
Δεν έχουμε τίποτα με τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες. Είναι άνθρωποι, εικόνες Θεού. Αλλά έχουν την πατρίδα τους. Αν όλοι αυτοί οι ισχυροί της γης ήθελαν, μπορούσαν να τους στηρίζουν και να τους κρατούν στις πατρίδες τους. Αλλά, άλλα είναι τα συμφέροντά τους και άλλες οι βλέψεις τους. Τώρα πια οχι μόνο  βλέπουμε αλλά και ξέρουμε  που το πάνε!
Ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τί κάνουμε εμείς. Δεν είναι δυνατόν η πρώτη κυρία της χώρας να θεωρεί «λύση» του δημογραφικού την αντικατάσταση των γηγενών με τους αλλοδαπούς! Δεν είμαστε ρατσιστές ούτε σωβινιστές. Αλλά έχουμε δικαίωμα να ζούμε στην πατρίδα μας ελεύθεροι και προστατευμένοι.