You are currently viewing Η Μητρόπολη Μαρωνείας στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Η Μητρόπολη Μαρωνείας στο πλευρό των σεισμόπληκτων

  • Reading time:1 mins read

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων κατοίκων του νησιού της Κεφαλονιάς, θα βρεθεί η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έξεδωσε πριν από λίγο, την προσεχή Κυριακή θα περιαχθεί δίσκος στους ναούς για την Κεφαλονιά.

Επίσης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας διέθεσε 3 τόνους νερού μέσω της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, οι οποίοι θα διατεθούν στο νησί την Παρασκευή.

Ακολουθεί το σχετικό ανακοινωθέν:

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και την αποστολήν σχετικού Εγκυκλίου Σημειώματος προς τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως την προσεχή Κυριακή, 9η Φεβρουαρίου 2014, θα περιαχθή δίσκος, το προϊόν του οποίου θα διατεθή δια τας ανάγκας των σεισμοπαθών αδελφών μας, κατοίκων της νήσου Κεφαλληνίας.

Επιπλέον, γίνεται γνωστόν ότι ήδη η Ιερά Μητρόπολις έχει αναθέσει την διάθεσιν ποσότητος τριών τόνων νερού δια του Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, οι οποίοι, συν Θεώ, θα ευρίσκωνται εις την νήσον την προσεχή Παρασκευήν, 7ην Φεβρουαρίου.

Εκτός των ανωτέρω, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απέστειλε δύο επιστολές συμπαραστάσεως προς τον πολιόν Μητροπολίτην Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, εκφράζων την αμέριστον συναντίληψιν του ιδίου και την συμπροσευχήν του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας δια την παύσιν του οδυνηρού αυτού φαινομένου δια πρεσβειών του πολιούχου και ακοιμήτου προστάτου της νήσου, Αγίου Γερασίμου, του Νέου Ασκητού.

 Από την Ι.Μ. Μαρωνείας