You are currently viewing Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου

  • Reading time:0 mins read

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, στην πρώτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

1) Ενημερώθηκε από τους επί κεφαλής εις τους Διορθοδόξους, Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούς διαλόγους Αρχιερείς, για τη συμμετοχή τους στους ως άνω διαλόγους. Έγινε συζήτηση επί των αποφάσεων και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις.

2) Εξέτασε τις ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών που εκφράζονται με σχετικές επιστολές τους προς αυτή για το θέμα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, και ανέθεσε στην Επιτροπή Παιδείας της Ιεράς Συνόδου όπως μελετήσει το θέμα και υποβάλει σχετική εισήγηση στην επόμενη συνεδρία.

3) Όρισε, με κλήρωση, τα μέλη του Πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για το νέο έτος τους Μητροπολίτες Πάφου, Κυρηνείας και Ταμασού και τους Επισκόπους Καρπασίας και Αμαθούντος και τους αναπληρωτές τους, Μητροπολίτες Κιτίου, Λεμεσού, Κύκκου και Τριμυθούντος και τον Επίσκοπο Αρσινόης.

4) Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΚΕΤ/ΕΤΕΚ κ. Γιάννο Χαριλάου για την οικονομική ρευστότητα του ΚΕΤ καθώς και την οικονομική κατάσταση του Φορέα Μισθοδοσίας Κλήρου και έλαβε σχετικές αποφάσεις.

Από την Ι.Α. Κύπρου