You are currently viewing Μητροπολίτης Αιτωλίας: «Νηστεία και στα πάθη όχι μόνο στα τρόφιμα»

Μητροπολίτης Αιτωλίας: «Νηστεία και στα πάθη όχι μόνο στα τρόφιμα»

  • Reading time:1 mins read

«Να αγωνισθούμε για να αγνίσουμε την ψυχή μας. Να καθαρίσουμε την αθάνατη ψυχή μας ‘από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος’ δια της ειλικρινούς μετανοίας και της νήψεως». Αυτό επεσήμανε ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς στο μήνυμά του για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Όπως υπογράμμισε ο ιεράρχης είναι ευκαιρία να απαλλάξουμε την ψυχή μας από κάθε ηθικό παράπτωμα. «Από αυτή την πρώτη και καθαρά εβδομάδα να αρχίσουμε με ολοπρόθυμη διάθεση και θέληση, τον αγώνα για τον εξαγνισμό της ψυχής μας».

«Τα μεγάλα γεγονότα της σωτηρίας μας, τα άχραντα πάθη του Κυρίου μας και η Ζωηφόρος Ανάσταση Του είναι εμπρός μας. Η ειλικρινής, η συνειδητή, η αποφασιστική μετάνοια θα διορθώσει τα σφάλματά μας, θα μας ανακαινίσει, θα μας συμφιλιώσει με τους συνανθρώπους μας, θα ανυψώσει την ψυχή μας, θα την καταστήσει κατοικητήριον Θεού» πρόσθεσε ο ιεράρχης.

Ο κ. Κοσμάς τόνισε ότι η νηστεία είναι «ελευθερία και αποβλέπει στον εξαγνισμό μας… Τον εξαγνισμό, με την μετάνοια, τη νίψη, την εγκράτεια, τη νηστεία μας καλεί ο Κύριος να κατορθώσουμε, ενισχυμένοι και με την πύκνωση των ιερών ακολουθιών, την προσευχή και τη μυστηριακή ζωή μας».

«Αγαπητοί, ως πνευματικός πατέρας, παρακαλώ και ικετεύω όλους και όλες σας. Ας αναλογισθούμε την ιερότητα των ημερών αυτών και τον πανάγιο σκοπό του πνευματικού αγώνος, τον οποίο όλοι μας οφείλουμε να διεξάγουμε».