You are currently viewing Μαθητικές φωνές πλημμύρισαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Μαθητικές φωνές πλημμύρισαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:0 mins read

Με τα πρώτα σημάδια της Ανοιξης η άνοιξη της ζωής, η μαθητιώσα νεολαία έκανε την εμφάνιση της στις Αυλές της Μητρός Εκκλησίας. Εκατοντάδες παιδια, απο σχολεία κάθε βαθμίδος και διαφόρων περιοχών της Ελλαδος επισκέπτονται το Φαναρι. Στα μάτια των μικρών και των μεγαλύτερων μαθητών είναι ζωγραφισμένες η χαρά της εκδράμευσης, της εκδρομής αλλα και ο θαυμασμός τους απο την επαφή με τις πτυχές της ιστορικής διαδρομής του Γένους μας. Μα πιο συγκινητική στιγμή για όλους τους μαθητές είναι η επίσκεψή τους στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, την οποία ίδρυσε ο Απόστολος Ανδρέας και από την ημέρα εκείνη έζησε λαμπρές και δύσκολες στιγμές, δεν σταμάτησε όμως ούτε στιγμή να δίνει τη μαρτυρία της Πίστης αλλά να βιώνει και μαρτύρια.

Μεγάλος οικοδεσπότης στο Μεγάλο Μοναστήρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος υποδέχεται με πολλη εγκαρδιοτητα και στοργη τη νεοτητα και υπομονετικά και με ειλικρινές ενδιαφέρον τους μιλά και τους συμβουλεύει πατρικα για τις αξίες της Χριστιανικής ζωής, για την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τις προσπάθειες του Θρόνου για την ενότητα των Εκκλησιών, για τις οικολογικές ευαισθησίες και πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου, προσπαθεί να τους εμπνεύσει στην προοπτική μιας πορείας στη βάση των αρετών που δίδαξαν οι πατέρες και οι προπάτορες μας συνυφασμένη με τα ιδανικα και τα ιδεώδη του πολιτισμού μας.

Δέχεται με απλότητα τα δώρα της αγάπης των μαθητών. Τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής, καλλιτεχνικές δημιουργίες και έργα των χειρών των ίδιων των μαθητών, βιβλία και συλλογές φωτογραφιών απο τα σχολεία και άλλα διαφορα.

Η ευχαρίστηση είναι έκδηλη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων μικρών και μεγάλων καθώς περνούν ένας ένας να περάσουν να πάρουν απο τα χέρια του Πατριάρχου το αναμνηστικό σταυρουδάκι ή εικονίδιο και μαζί την ευχή και την ευλογία του.

Έξω απο τον Πατριαρχικο Ναό τα σχολεία, μαθητές και διδάσκοντες συστήνονται κατάλληλα και πλημμυρίζει με ευχάριστα τιτιβίσματα ο χώρος ώστε να φωτογραφηθούν με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ανανεώνοντας στο τέλος την υπόσχεση τους να επιστρέψουν και παλι στη Βασιλεύουσα Πόλη της ιστορίας και των καρδιών μας. Αυτό έπραξαν και οι μαθητές του Β’ Λυκείου Καστορίας, του Α’ Λυκείου Παραμυθίας Θεσπρωτίας, του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, των Λυκείων Νευροκοπίου και Δοξάτου Δράμας καθώς και του Γυμνασίου Συκεών Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Κωνσταντινούπολη.