You are currently viewing Ας έχουμε όλοι τεταμένες τις κεραίες! Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται ….

Ας έχουμε όλοι τεταμένες τις κεραίες! Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται ….

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Το εξ ανατολών θηρίο πάλι βρυχάται προς πάσα κατεύθυνση. Πρόκειται σίγουρα για μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα που βγάζει άναρθρες και χωρίς ειρμό κραυγές! Και δεν
ξέρουμε μέχρι ποίου σημείου μπορεί  να φτάσει. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά!
Το ερώτημα που κυριαρχεί  είναι προς ποια κατεύθυνση θα δαγκώσει. Ποιον  θα θελήσει να βλάψει και με ποιον τρόπο; Είναι απρόβλεπτο, μανιακό, αιμοδιψές.Από αιώνων!
Δυστυχώς οι μεγάλοι και ισχυροί της γης παίζουν στα ζάρια της διεθνούς διπλωματίας τους μικρούς λαούς. Αποβλέπουν μόνο στα ατομικά ή εθνικά τους συμφέροντα και ουδόλως ορρωδούν προ ουδενός, ούτε καν μπρος σε εκατόμβες αθώων θυμάτων.
Και συνάπτονται συμμαχίες με γνώμονα μόνο το κοινό κέρδος, ίσως και το άνομο συμφέρον.
Η ιστορία της ανθρωπότητας δυστυχώς περιλαμβάνει πολλές αιματηρές σελίδες. Πόσες φορές δεν κυνηγήθηκε, δεν εκδιώχθηκε και δεν θυσιάστηκε άδικα ο Ελληνισμός; Γενοκτονίες, βασανιστήρια, τάγματα θανάτου -λέγε πορείες θανάτου- διωγμοί, προγκρόμ, απελάσεις… Τακτικές που τις έχει νοιώσει καλά στο πετσί του το Γένος μας.
Χιλιάδες βιασμένων, τυραννισμένων, κακοποιημένων, νεκρών, αγνοουμένων, προσφύγων, στην πρόσφατη αλλά και παλαιότερη ιστορία του λαού μας. Δεν είμαστε και μείς άμοιροι ευθυνών αλλά μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος εμείς είμαστε αγγελούδια.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν και ψιθυρίζονται διαδικτυακά   διάφορες «πληροφορίες» αμφιβόλου προελεύσεως  για χτύπημα στην καρδιά της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο για να περάσει το γινάτι του καλού γείτονα. Αν αληθεύουν όλα αυτά θα είναι ολέθριο! Και άδικο. Και απάνθρωπο.
Οι ιθύνοντες πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουν πρόσωπα και θεσμούς.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  γνωστός για την αγάπη του στην Ορθοδοξία και προσωπικά στον φίλο του Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο  πρέπει να δράσει αστραπιαίως και να κινηθεί προς τον αλαζόνα Τούρκο Σουλτάνο και να του τρίξει τα δόντια.
Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τα ιερά σύμβολα στις πολιτικές διαμάχες και διαφορές! Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το φιάσκο.
Και αν μας πείραξε που κρέμασαν οι Τούρκοι πινακίδα στην Αγιά Σοφιά με την προσωπική τους δοξασία ας φτιάξουμε και μείς πάνω στον Υμηττό ένα εικαστικό ομοίωμα της Αγίας Σοφίας με τον Χριστό και την Παναγία μας να
τη φυλάττουν και να γράψουμε το Χριστός Ανέστη. Η διπλωματία ενίοτε δεν θέλει πάντα διαμαρτυρίες. Μερικές φορές θέλει άμεσες αντιδράσεις. Σωστές και μη αναμενόμενες πάντα! Αλλιώς θα είμαστε πάντα στην πίσω γραμμή.
Ας προσέξουν λίγο παραπάνω  οι κρατούντες γιατί οι… κουμπάροι δεν έχουν μπέσα!