You are currently viewing Προς θορυβούντες υποκριτές… Για το σύμφωνο συμβίωσης και την καύση των νεκρών…

Προς θορυβούντες υποκριτές… Για το σύμφωνο συμβίωσης και την καύση των νεκρών…

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Για όλους εκείνους  που τους έπιασε ο πόνος για το σύμφωνο συμβίωσης και την καύση των νεκρών έχω να πώ εκ προοιμίου τα εξής; γιατί δεν ενημερώνεστε σωστά για να πάψετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο;
Και για  το μεν σύμφωνο συμβίωςης.
Ποιός είπε οτι έχοντας κανείς το σύμφωνο συμβίωσης διασφαλίζει  το εκτός γάμου έτερον ήμισυ– ανεξαρτήτως γένους;;
Μόνο η διαθήκη διασφαλίζει τον αποδέκτη της κληρονομιάς του  άλλου και το πέρασμα της περιουσίας επισήμως και με συμβόλαια όσο αυτός που μεταβιβάζει είναι εν ζωή!

Γιατί θα πρέπει να περιμένει κανείς να γεράσει ή να φύγει ξαφνικά από κανένα εγκεφαλικό όπως ο αείμνηστος  Μηνάς Χατζησάββας και να μην προλάβει να τα κάνει όλα  αυτά όσο ζει;

Αν είσαι και αισθάνεσαι  καλά με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου γιατί να μην τακτοποιήσεις τους λογαριασμούς σου όσο έχεις την υγεία σου και σώας τας φρένας;; Τί περιμένεις;;; Το σύμφωνο συμβίωσης θα σε σώσει; Εκτός και αν ο καβγάς είναι για το πάπλωμα!!Δηλαδή γίνεται όλη αυτή η φασαρία για να καταφέρουν να επιβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι το σύμφωνο συμβίωσης στη ζωή της χώρας μας και να το παρουσιάσουν ως μία ακόμη κατάκτησή τους που είχε αίσιο τέλος!

Τώρα αναφορικά με  την καύση των νεκρών.
Η Εκκλησία δικαιούται να διαφωνεί με αυτή τη “μόδα”, γιατί η Εκκλησία το βλέπει σε  καθαρώς θεολογική βάση! Και η καύση δεν είναι σύμφωνη με την επιταγή του Ευαγγελίου… “”Οτι πάντες από γης εσμέν και εις γήν  απορρώμεν”…

Η Εκκλησία θέλει και προτείνει την ταφή! Αλλά δεν είναι  η μόνη που διαφωνεί με την καύση !!
Η Εκκλησία εξάλλου έδειξε τη μεγαλοσύνη της και συμπεριφέρθηκε ως φιλόστοργη μητέρα και όχι ως βάναυση μητριά, προς όλους εκείνους που προτιμούν χρόνια τώρα την πολιτική από την θρησκευτική κηδεία! Αυτό δεν το βλέπετε όλοι εσείς που χύνετε το δηλητήριό σας κατά του …παπαδαριού; Ολα τα στραβά στον εύκολο στόχο, στην Εκκλησία και στον κλήρο! Ειδικά σήμερα που είναι άφωνος και γιαυτό  τον θεωρείτε ανύπαρκτο!
Ωστόσο πρέπει να ξέρουμε οτι δεν νομοθετεί η Εκκλησία αλλά η Πολιτεία! Και η Πολιτεία προς το παρόν δεν προχωρά στη καθιέρωση της καύσης, γιατί θεωρεί οτι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες!
Κάποια στιγμή θα το λύσει νομοθετικά το θέμα και να είστε σίγουροι οτι θα γεμίσουμε στην Ελλάδα από κέντρα καύσης νεκρών, κάτι σαν τους φούρνους που έχουν ανοίξει ντόπιοι και Αλβανοί ανά χιλιόμετρο σε όλη την Αθήνα!!
Αλλά όλοι εσείς που υπεραμύνεστε της καύσης δεν έχετε ακούσει οτι από το εξωτερικό έρχονται πλέον αντίθετες πληροφορίες και ακούγονται νέες φωνές που λένε οτι ακόμη και οι χώρες που πρωτοστάτησαν κάποτε στην καύση, σήμερα αναδιπλώνονται γιατί θεωρούν οτι η καύση επιφέρει άλλες δυσχέρειες που η εφαρμογή της στις χώρες αυτές ανέδειξε; Για παράδειγμα η καύση βρέθηκε οτι επιβαρύνει το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και το σημαντικότερο: εμποδίζει την εξιχνίαση εγκλημάτων! Και μία σειρά άλλων λόγων που ακόμη και χώρες οπως η Σουηδία που υπήρξε πρωτοπόρος στην κσθιέρωση της καύσης,  έχει αναγκασθεί να λάβει σοβαρά υπόψη της για να επαναπροσδιορίσει την στάση της έναντι της καύσης!

Επομένως εσείς όλοι οι super προοδευτικοί , μην διαμαρτύρεστε σαν τα παιδάκια που τους απαγορεύουν να παίξουν με ένα παρακινδυνευμένο παιχνίδι! Μάθετε να περιμένετε…. Και να διδάσκεστε από τα λάθη και τη βιασύνη των άλλων!