You are currently viewing Ο Αγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Ο Αγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:8 mins read

ΠΗΓΗ:ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Ένας νεαρός από το Αγρίνιο, ο Νικόλαος, έπιασε τον σταυρό κατά τον καθαγιασμό των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Κεράτιο Κόλπο. Στην τελετή συμμετείχε πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Νωρίτερα τελέστηκε θεία λειτουργία και ο μεγάλος Αγιασμός στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και ακολούθως εν πομπή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Ιεράρχες και κληρικοί και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στην προκυμαία του Φαναρίου. Από εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης έριξε τον Τίμιο Σταυρό ευλογώντας τα ύδατα του Κερατίου.

Παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Κυριακός Λουκάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην ΚΠολη Ευάγγελος Σέκερης μετά της συζύγου του,  η Πρόξενος κυρία Δανάη Βασιλάκη, ο Άρχων Γεώργιος Καλαντζής, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Άρχοντες από την Πόλη και το εξωτερικό, Καθηγητές Θεολογίας από διάφορες Πανεπιστημιακές Σχολές του κόσμου, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οφθαλμολογίας Ιωάννης Παλλίκαρης.