You are currently viewing Μία μεγάλη προσφορά για παιδιά με ειδικές ικανότητες στο Μαρόκο

Μία μεγάλη προσφορά για παιδιά με ειδικές ικανότητες στο Μαρόκο

  • Reading time:1 mins read

Στο τέλος της οροσειράς του Άτλαντος, στον ποταμό Nτρά, που εκχύνεται στον Aτλαντικό, προ της δυτικής Σαχάρας, πολύ μακρυά από το κέντρο, σε υψόμετρο 1200 μέτρα μια όαση φιλανθρωπίας και αγάπης που ιδρύθηκε πριν είκοσι χρόνια από τον τ. πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος και νυν επίτιμο κ Πέτρο Κατρακάζο, καθηγητή οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Νίκαιας.

Το ίδρυμα HORIZON DES HANDICAPÉS περιθάλπει ετησίως 3000 άτομα ειδικών ικανοτήτων.

Με την ευλογία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου, σήμερα 17 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Αλεξίου, έδωσε το παρόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας ο οικείος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος, προσωπικός φίλος του κ. Πέτρου Κατρακάζου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητος Μαρόκου κ. Κων Πιστικό.

Ο μητροπολίτης διεβίβασε τις ευχές του Πατριάρχου και της τοπικής Εκκλησίας συγχαρείς τον ευεργέτη και τον ενημέρωσε για τις προετοιμασίες υποδοχής του Μακαριωτάτου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στο Βασίλειο του Μαρόκου από 21 έως 26 Μαρτίου το προσεχές Σάββατο, με την ευκαιρία και της Εθνικής Επετείου της 25ης.

Ο κ Κατρακάζος διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρών και πλησίον του Πατριάρχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος έχει βραβευθή από την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα Μωχάμεντ V παρασημοφορηθείς την 1/4/2004.

Αποτελεί αιτία καυχήσεως για τον ολίγο σε αριθμούς Ελληνισμό μας του Μαγρέμπ τέτοιο σημαντικό γεγονός φιλανθρωπίας και αγάπης στη δύσκολη εποχή μας.