You are currently viewing Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οι Κοινοτικές εκλογές είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οι Κοινοτικές εκλογές είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας

  • Reading time:5 mins read

 ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Τη λύπη του για τη μη διεξαγωγή εκλογών σε μερικές Κοινότητες και Ιδρύματα της Ρωμηοσύνης της Πόλης εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μιλώντας σε εκδήλωση για τη νεολαία της Πόλης και ενώπιον Καθηγητών και των κηδεμόνων, παίρνοντας αφορμή από την συνέχιση της μακραίωνης Ρωμέηκης παράδοσης από γενιά σε γενιά, έθιξε και αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα της άρνησης μερικών Κοινοτήτων να προβούν σε εκλογές για την ανάδειξη με τρόπο δημοκρατικό, των διοικητικών συμβουλίων τους.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης σημείωσε πως: “Αυτό που μας λείπει ακόμα και μας έλειψε και πριν το 2015 είναι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε εκλογές στις Εκκλησίες μας, στα Ιδρύματά μας ενώ είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας αυτό όμως μας αφαιρέθηκε και εξακολουθούμε να το στερούμεθα εδώ και τρία χρόνια περίπου. Ας ελπίσουμε τον καινούριο χρόνο να το επανακτήσουμε αυτό το δημοκρατικό δικαίωμά μας και θα κάνουμε εκλογές για να διοικούνται πιο σωστά οι Εκκλησίες μας και τα Ιδρύματά μας με νέα στελέχη”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με χαρά στην αναγέννηση των εκπαιδευτικών πραγμάτων του Γένους μας στην μαρτυρική νήσο Ίμβρο με τη δημιουργία Γυμνασίου και Λυκείου ύστερα από εκκωφαντική σιωπή πενήντα ετών.