You are currently viewing Μνημόσυνο Γέροντος Δαμασκηνού Κατρακούλη

Μνημόσυνο Γέροντος Δαμασκηνού Κατρακούλη

  • Reading time:1 mins read

Με μεγάλη συγκίνηση τελέσθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 το πρωί στο μεγάλο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Μακρινού, το Ιερό Μνημόσυνο του αλήστου μνήμης Πνευματικού Πατρός και Ιδρυτού της Μονής, μακαριστού Γέροντος Δαμασκηνού Κατρακούλη.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιερόθεος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ελευσίνος κ.Δωρόθεος, καθώς και πολλοί πατέρες που αγαπούσαν τον μακαριστό Γέροντα, π.Δαμασκηνό και είχαν πνευματικούς δεσμούς μαζί του.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν πολλές Ηγουμένες και ακόμη περισσότερες μοναχές από διάφορες Ιερές Μονές, ενώ έψαλαν μελίρρυτα οι καλλικέλαδες αδελφές της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Μακρινού, υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γεροντίσσης Μακρίνης.

Στον ιδιαίτερα όμορφο και γεμάτο πνευματικά μηνύματα λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιερόθεος, μίλησε ιδιαίτερα συγκινημένος για το πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος Δαμασκηνού και απεκάλεσε τον μεγάλο αυτό πνευματικό και εκκλησιαστικό άνδρα, δίκαιο, ευλαβή και άνθρωπο του Θεού.

Αναφέρθηκε στην ποιότητα του λόγου του και στην πνευματική στήριξη που δεχόταν κανείς επισκεπτόμενος τον λευκασμένο λευίτη στο Μοναστήρι του Άη-Γιάννη και ανέφερε ακόμη συγκεκριμένους λόγους του π.Δαμασκηνού, με τους οποίους ενίσχυε τα πνευματικά του παιδιά, εκείνους που τον γνώριζαν και τον σέβονταν, εκείνους τους οποίους συναντούσε για πρώτη φορά, εκείνους που μαζί του έκαναν τα πρώτα βήματα της πνευματικής ζωής, προκειμένου να γνωρίσουν τον Χριστό και κυρίως τόνισε την πνευματική διδασκαλία του προς τις ¨υποψήφιες ψυχές¨ , όπως τις χαρακτήρισε, που θα έρχονταν στον αρραβώνα του μεγάλου και αγγελικού σχήματος και στον αγώνα της επουρανίου Βασιλείας.

Μετά το πέρας του ιερού Μνημοσύνου, επί τη συμπληρώσει δεκα και τριών ετών από της κοιμήσεώς του, ακολούθησε το Τρισάγιο από τους Σεβ. Αρχιερείς στον τάφο του αειμνήστου Γέροντος.