You are currently viewing Με ύμνους των Χριστουγέννων πλημμύρισε η Αγία Σοφία Ψυχικού

Με ύμνους των Χριστουγέννων πλημμύρισε η Αγία Σοφία Ψυχικού

  • Reading time:1 mins read

Λαμπρή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού υπό την μέριμνα του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχμ. Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με χοράρχη τον π. Γρηγόριο Καραλή, οι οποίοι έψαλλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους, κοντάκια και απολυτίκια της εορτής των Χριστουγέννων.

Επίσης συμμετείχε η παιδική Χορωδία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με χοράρχη την κα Λουντμίλα Μπονταρένκο, όπου με την συνοδεία πιάνου τραγούδησαν κάλαντα από την Ελλάδα και διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος του Δήμου Φιλοθεής – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Περιφερείας, Αρχιμ. Νεκτάριος Τσολίδης ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην συνέχεια ο Αρχιμ. Νεκτάριος Τσολίδης απηύθυνε μήνυμα επί της Χριστουγέννις του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε η Χάρις του Θεού να επευλογεί τα έργα της ενορίας και του Δήμου, ενώ ευχήθηκε στους Εφημερίους του Ναού με αυτή την αγάπη πάντοτε να συνεργάζονται προς όφελος της ενορίας και στον Δήμαρχο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελεί.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, οποίος για τρία χρόνια διαποίμαινε την ενορία αυτή και για την παραχώρηση αδείας στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως να συμμετάσχει στην εορτή, στην μπάντα του Δήμου και στους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και τον Πρεσβ. Γεώργιο Χριστοδούλου όπως και τα λαϊκά μέλη του Ναού για την στήριξη και βοήθειά τους.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην λαμπρή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο του Ναού.