You are currently viewing Μαθητές από την Ναύπακτο στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Μαθητές από την Ναύπακτο στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

  • Reading time:1 mins read

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, 43 μαθητές μαζί με τους 4 συνοδούς καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά στην Κύπρο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα κατοχής από τους Τούρκους που αντιμετωπίζει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια και συνεχάρη τους υπευθύνους για την πρωτοβουλία τους να φέρουν τα νέα παιδιά στην μαρτυρική Κύπρο για να δουν και να ψηλαφίσουν από κοντά την Ιστορία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου κ. Πέτρος Πιτσιάκκας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους των παιδιών για την ευκαιρία που είχαν να τον δούν και να δεχθούν τις πατρικές ευχές του.

Επίσης ο κ. Πιτσιάκκας αναφέρθηκε οτι στη φετινή σχολική χρονιά γίνεται προσπάθεια στο πλαίσιο της ευρύτερης διδασκαλίας της ελληνικής Ιστορίας να γίνει γνωστή η συμμετοχή και προσφορά της Κύπρου σε όλους τους αγώνες του έθνους.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι σημαντική και μία βιωματική προσέγγιση του θέματος με διάφορες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και η εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψη στην Κύπρο.

Ακολούθως έγινε ανταλλαγή δώρων και οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.