You are currently viewing Γεωργιανός Υπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Γεωργιανός Υπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  • Reading time:1 mins read

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών της Γεωργίας κ. Davit Narmania συνοδευόμενος και από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο, οπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο επικεφαλής του Τμήματος Υποδομών στο αρμόδιο Υπουργείο της Γεωργίας κ. Avtandil Sudadze, η επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κα Nino Danibegashvili και ο Πρώτος Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του Ταμείου Αναπτύξεως των Δήμων της Γεωργίας κ. Temur Murgulia.

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε, στο Γραφείο του, τους δύο Υπουργούς με τη συνοδεία τους.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε αναφορά στις άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας καθώς και με το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Επίσης αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης καθώς επίσης για την επί 40 έτη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.