Η Λειτουργία των Χριστουγέννων από τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο

  • Reading time:13 mins read

ΠΗΓΗ| orthodoxia.info

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου αντήχησε σε όλους τους ναούς της χώρας.

Στον Ιερό Ναό του πολιούχου των Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος προεξήρχε του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέσθηκε, με τη συμμετοχή του αρχιγραμματέα της Ι.Συνόδου, επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με πολλούς Αθηναίους που γέμισαν και εφέτος τον λαμπρό ναό του αγίου Διονυσίου.

«Πανηγυρίζουμε σήμερα τή γέννηση τῆς ἐλπίδας. Ἡ προσδοκία μας δέν εἶναι πιά μία ἄσαρκη-μεταφυσική ἀναμονή, οὔτε περιορίζεται σέ μία ψυχολογική αἰσιοδοξία. Εἶναι γεγονός! Ἔχει τήν ἀρχή του στήν ἱστορία ἀλλά ἡ προοπτική του διασχίζει τήν αἰωνιότητα. Συντελέστηκε στό παρελθόν ἀλλά ἡ οἰκείωσή του πραγματοποιεῖται στό παρόν ὡς πρόγευση τοῦ μέλλοντος» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του το οποίο ανέγνωσε στους πιστούς ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε τα κάλαντα στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή από παιδιά και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.

 

xmas_ath_5
xmas_ath_1
xmas_ath_2
xmas_ath_3
xmas_ath_4
xmas_ath_6
xmas_ath_7
Χριστούγεννα στην Αθηνα με τον Αρχιεπίσκοπο
xmas_ath_9
xmas_ath_10
xmas_ath_12
xmas_ath_13
xmas_ath_14
xmas_ath_15
xmas_ath_16
xmas_ath_17
xmas_ath_18
xmas_ath_19