You are currently viewing Υποδοχή Λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Ι.Μητρόπολη Καλαμαριάς

Υποδοχή Λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Ι.Μητρόπολη Καλαμαριάς

  • Reading time:6 mins read

Με την υποδοχή τμήματος της καρδιάς του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Θαυματουργού, ξεκινάνε οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Η υποδοχή έγινε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στην πλατεία Σκρα, πλησίον του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε τα εξής: «Ο άνθρωπος μετά τη Βάπτισή του, αποτελεί “μέλος Χριστού” και “Ναό του Αγίου Πνεύματος”.»

Επιπλέον, ανέφερε ότι, η αφθαρσία των Ιερών Λειψάνων νικά τους όρους της φύσης καθώς δεν αποσυντίθενται όπως τα σώματα των κεκοιμημένων, αποτελώντας, έτσι, δείγματα αγιότητας τα οποία προεικονίζουν τη μέλλουσα δόξα.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι, τα θαύματα αποτελούν “θεοσημείες” στη ζωή μας. Ο πραγματικός πιστός χριστιανός, δεν έχει ανάγκη από θαύματα. Το να βιώνει κανείς το Θεό, να έχει κοινωνία μαζί Του, με την εκκλησία Του και τους Αγγέλους Του, αποτελεί ένα θαύμα.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επιτρέπει στο Θεοφιλέστατο να βρίσκεται στην Καλαμαριά και να βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί, όπως επίσης και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, ο οποίος επέτρεψε να έρθουν τα Ιερά Λείψανα.

kalamaria-1

kalamaria-2

kalamaria-3

kalamaria-4

kalamaria-5

kalamaria-7

kalamaria-8

kalamaria-9

kalamaria-11

kalamaria-12

kalamaria-14

kalamaria-16

kalamaria-17

kalamaria-18

kalamaria-19

kalamaria-20

kalamaria-21

kalamaria-22

kalamaria-23