You are currently viewing Αγρυπνία στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Αγρυπνία στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:2 mins read

Με την αφορμή της συμπλήρωσης εξήντα ετών από τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ιερού ναού του Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη έχει προγραμματιστεί σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό, με Ιερά Αγρυπνία.

Στον Εσπερινό και τον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τον φιλοξενούμενο Επίσκοπο Επιδαύρου τους οποίους συνεπικούρησαν πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε και παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον εκλεκτό προσκεκλημένο μιλώντας με θερμά λόγια για την πνευματικότητα, το ήθος, την μόρφωση και το πνεύμα υπακοής τα οποία τον διακατέχουν.

Στη συνέχεια προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν, κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας, για την Ειρήνη στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την τιμητική πρόσκληση και τα επαινετικά του λόγια.

Παράλληλα εκθείασε την προσωπικότητα, τη σοφία, τη σεμνότητα και την εν γένει προσφορά του Ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο Επίσκοπος Επιδαύρου αναφέρθηκε στην ηθική κατάπτωση που παρατηρείται στην κοινωνία μας, ως συνέπεια της απομάκρυνσης του Ανθρώπου από το Θεό και τα λόγια του Ευαγγελίου, επισημαίνοντας την ανάγκη να ακολουθήσουμε την προτροπή του Οσίου Νίκωνος για ειλικρινή μετάνοια και επιστροφή στην στοργική αγκαλιά του Επουράνιου Πατέρα μας.

nikon-1

nikon-3

nikon-4

nikon-5

nikon-6