You are currently viewing Κυριακή προ των Φώτων στην ακριτική  Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Κυριακή προ των Φώτων στην ακριτική Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

  • Reading time:0 mins read

Στην ενορία του χαρωπού Σιδηροκάστρου μεγάλη κωμόπολη της περιοχής με τους περισσότερους απόδημους κυρίως στη Γερμανία, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Παρά την πυκνή χιονόπτωση και τη δυσκολία στη μετακίνηση, η Εκκλησία γέμισε με πλήθος κατοίκων, άνδρες και γυναίκες που παρηκολούθησαν την Θ. Λειτουργία που ετελέσθη από τον Μητροπολίτη με Ιερείς και διακόνους.

Ομίλησε επίκαιρα για την επικείμενη εορτή των Θεοφανείων και την μεγάλη μορφή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρεκάθησε σε δεξίωση με τους Ιερείς και την Εκκλησιαστική επιτροπή στη μεγάλη αίθουσα του Ιερού Ναού η οποία οικοδομήθηκε με την ευλογία του και είναι από τις καλύτερες και ωραιότερες ολόκληρης της περιοχής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ενορία και έδωσε λύσεις και οδηγίες.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μανδρί κατοίκων της περιοχής και καλού φίλου όπου ευλόγησε τα 200 και πλέον νέα αρνιά που εγεννήθησαν τις ημέρες αυτές.

Ευλόγησε τέλος την Τράπεζα στην οποία παρεκάθησαν πλέον των 30 συγγενικών ατόμων οι οποίοι εβοήθησαν στο σφάξιμο του γουρουνιού σ’ ένα ειδυλλιακό κατάλευκο τοπίο από το πυκνό χιόνι που έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.