You are currently viewing Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος χαιρέτησε εκδήλωση στην Αθήνα αφιερωμένη στο χριστιανικό τραγούδι (ΦΩΤΟ)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος χαιρέτησε εκδήλωση στην Αθήνα αφιερωμένη στο χριστιανικό τραγούδι (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:6 mins read
φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την συναυλία χαιρέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί Ιεράρχες και κληρικοί.

Για πρώτη φορά, πολυαγαπημένες συνθέσεις παρουσιάστηκαν από συμφωνική ορχήστρα και μεγάλες χορωδίες. Τα τραγούδια ερμήνευσε η 50μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής την οποία διηύθυνε  ο κ.Ανδρέας Τσελίκας. Συμμετείχαν 200 χορωδοί με τα Μουσικά Σύνολα «Επτάχορδη Λύρα» Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου υπό τη διεύθυνση της κ.Χρυσούλας Τσιμούρη, οι Παιδικές Χορωδίες του κ.Σπύρου Λάμπρου, η Παιδική Χορωδία Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» υπό τη διεύθυνση του κ.Ηλία Λιαμή, η Viva Voce υπό τη διεύθυνση του κ.Θοδωρή Κωνσταντόπουλου και  Con Anima υπό τη διεύθυνση της κ.Ιουλίας Τζανετουλάκου.

Συνέπραξε μικρό φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του κ.Βασίλη Χατζηνικολάου ενώ τραγούδησαν η κ.Καίτη Κουλλιά και ο κ.Κωνσταντίνος Μπιλάλης. Συμμετειχε επίσης στο κανονάκι ο κ.Πάνος Δημητρακόπουλος.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι εκδόσεις «Μελωδικό Καράβι».