You are currently viewing Επτά χρόνια-επτά Αρχιερείς στο μνημόσυνο για τον Χριστόδουλο( οι δε εννέα πού;)

Επτά χρόνια-επτά Αρχιερείς στο μνημόσυνο για τον Χριστόδουλο( οι δε εννέα πού;)

  • Reading time:1 mins read

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών για την ανάπαυση της ψυχής του Αρχιεπισκόπου της καρδιάς μας Χριστοδούλου που αν και έχουν περάσει επτά χρόνια από τον θάνατό του, εξακολουθεί να μένει στην καρδιά,στη σκέψη κσι στη μνήμη όλων μας!

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος- πνευματικά αναστήματα όλοι του Χριστοδούλου και κάποιοι εξ αυτών συνεργάτες του από τα χρόνια του Βόλου. Επίσης ηταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής επί των ημερών του Χριςτόδουλου και δεξιός βραχίονάς του Θωμάς Συνοδινός. Επίσης παρόντες ήταν και όλοι οι διατελέσαντες Αρχιδιάκονοι και διάκονοί του από το πρώτο έτος της Αρχιεπισκοπείας του– Απουσίασαν βέβαια οι πολλοί ευεργετηθέντες αχάριστοι .. Οπως πάντα ο λόγος του Κυρίου πάντα επίκαιρος: ” Οι δε εννέα πού;”

Η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ήταν αφιερωμένη στην επέτειο επτά χρόνων από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αριμνήςτου μεγάλου Πρωθιεράρχου και τις αρετές του και ευχαρίστησε τους παραστάντες για την παρουσία τους για να αποτίσουν φόρο ευγνωμοσύνης και τιμής, προς τη μνήμη του Μακαριστού Χριστοδούλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο στο οποίο έλαβαν μέρος πλην των πέντε προαναφερθέντων Ιεραρχών και οι Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος– στενός συνεργάτης του Χριστοδούλου κσι πρφιλημένος πνευματικός υιός– καθώς και ο ρηξικέλευθος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, και στη συνέχεια στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου τελέστηκε ιερό τρισάγιο.