You are currently viewing Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Το διήμερο 8-9 Μαΐου εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτη των αυτοκινητιστών.

Ο εορτασμός άρχισε την Πέμπτη 8 Μαΐου το απόγευμα με αγιασμό στον Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Κατερίνης, με την παρουσία του Προέδρου Γεωργίου Παρθενίδη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε μήνυμα μέσω του ασύρματου δικτύου σε όλους τους οδηγούς του ΡάδιοΤαξί.

Αμέσως μετά τελέστηκε αρτοκλασία στον υπαίθριο χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας, όπου βρίσκεται Παρεκκλήσιο του Αγίου Χριστοφόρου.

Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κυριάκος Καραβέργος, οδηγοί λεωφορείων, εργαζόμενοι και πολλοί επιβάτες.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, στον οποίο συμμετείχαν οι Διοικήσεις των Φορέων των αυτοκινητιστών.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου τελέστηκαν ο όρθρος, θεία λειτουργία και μνημόσυνο των αποβιωσάντων αυτοκινητιστών.

Στους εορτασμούς της μνήμης του Αγίου Χριστοφόρου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος σε κάθε περίπτωση τόνισε τη σημασία της μνήμης του Αγίου Χριστοφόρου, αναφερόμενος στη σύνδεση του ονόματος του Αγίου με τη ζωή κάθε χριστιανού, που καλείται να καθίσταται χριστοφόρος στην καθημερινότητα, ασκώντας τις αρετές και τηρώντας τις εντολές του Χριστού.

Ευχήθηκε στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ο προστάτης Άγιός τους να τους καθοδηγεί και να τους εμπνέει στην άσκηση του επαγγέλματός τους, το οποίο, εκτός από βιοποριστικό, είναι και εξόχως κοινωνικό, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

kitrous-1

kitrous-2

kitrous-3

kitrous-4

kitrous-6