You are currently viewing Τα μηνύματα που καταφθάνουν από νησί του Ιονίου Πελάγους κάθε άλλο παρά… λευκό  καπνό βγάζουν!

Τα μηνύματα που καταφθάνουν από νησί του Ιονίου Πελάγους κάθε άλλο παρά… λευκό καπνό βγάζουν!

  • Reading time:1 mins read
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Είχαμε γράψει εν μέσω πανδημίας, ότι κάποιοι Άγιοι Αρχιερείς βολεμένοι στο Επισκοπείο τους, με τον οδηγό τους και το αυτοκίνητο έτοιμο ανά πάσα ώρα να τους μεταφέρει όπου θέλουν( κυρίως στα προκλητικά Αρχιερατικά συλλείτουργα), με τον μισθό τους απείραχτο αφού όλα είναι πληρωμένα, δεν μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες που βιώνει ο απλός πιστός λαός.
Και όπως γράφει στην Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίες): «μη έλεγχε κακούς, ίνα μη μισήσωσί σε. Έλεγχε σοφόν και αγαπήσει σε. Δίδου σοφώ αφορμήν και σοφώτερος έσται». Έτσι ενοχλήθηκαν τότε, κάποιοι Μητροπολίτες και καταφέρθηκαν εναντίον μας. Κάποιοι μάλιστα που τους ασκήσαμε κριτική μας έσυραν στη Δικαιοσύνη! Εμάς δεν μας περισσεύουν χρήματα να πληρώνουνε δικηγόρους! Εκείνοι ή δεν πληρώνουν ή ας είναι καλά η Μητρόπολη!
Όμως, υπήρξαν -και ευτυχώς υπάρχουν- και σοφοί Μητροπολίτες, όπως ο Άγιος Σπάρτης που μας συνεχάρη για το άρθρο και μας ευχαρίστησε για τον προβληματισμό που θέσαμε τότε.
Μπορεί η Γραφή να προτρέπει να μην ελέγχουμε κακούς, όμως είναι δύσκολο γι’ αυτήν την έπαλξη να μην ασχοληθεί και να μη στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα στον εκκλησιαστικό μας κυρίως χώρο.Αλλιώς ας το κλείσουμε και ας βρούμε την ησυχία και εμείς και αυτοί! Αλλά είναι αυτό λύση;

Στην εποχή μας τα πάντα με ένα κινητό ή με ένα τάμπλετ μεταφέρονται   αυτοστιγμεί στην άλλη άκρη του κόσμου. Και τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό.

Η ανθρωπότητα έχει γίνει πλέον ένα μεγάλο χωριό! Το έχουν άλλωστε,προβλέψει αυτό σε ανύποπτο χρόνο διαπρεπείς συγγραφείς και ερευνητές!
Τα μηνύματα που καταφθάνουν από   νησί του Ιονίου Πελάγους κάθε άλλο παρά… λευκό  καπνό  βγάζουν.
Απαράδεκτα και ανησυχητικά.
Η ασυδοσία βασιλεύει.Η αυθαιρεσία
κυριαρχεί. Η φιλαργυρία καλά κρατεί. Ο τραμπουκισμός ανθεί.Ακόμη και η …χειροδικία( η οποία επιφέρει καθαίρεση)μαθαίνουμε  ότι έχει μπει στις προτιμήσεις της τοπικής Εκκλησίας!
Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι ύπατα αξιώματα και το ισόβιο που έχει η θέση τους, καταδυναστεύουν, αυθαιρετούν και τρομοκρατούν! Όμως «ουδέν κρυπτόν ο μη φανερόν γενήσεται» γράφει στο Ευαγγέλιο… Και όσο κάποιοι δεν πιστεύουν πια στο Ευαγγέλιο, έτσι αποδεικνύουν, τουλάχιστον, με τα έργα τους, οι πνευματικοί νόμοι, κάποτε εφαρμόζονται και είναι αμείλικτοι.
 Δεν θα γράψουμε κάτι παραπάνω προς το παρόν. Επιφυλασσόμαστε. Και εγένετο σιγή εν τω ουρανώ ως ημιώριον. Η μισή ώρα που  δίνει σε όλους μας ο Θεός, τη δίνουμε και μείς για να επανορθώσουν.Και αν δεν… θα επανέλθουμε δριμύτεροι και με στοιχεία!
Και τούτο μόνο το τελευταίο: Είναι κρίμα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να προκαλούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα, να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν και να διώκουμε ανθρώπους που μπορούμε πολύ εύκολα, με αγάπη και συνεργασία να τους έχουμε δίπλα μας.
Βέβαια τέτοια άνθη είναι υπό εξαφάνιση στην σημερινή Εκκλησία μας…