You are currently viewing Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής

Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής

 • Reading time:1 mins read

Aγαπητοί συνάδελφοι

Μέλη & φίλοι του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφερείας Αττικής

«Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

 

Το έτος 2017 είναι για μας έτος αναδιοργάνωσης & ουσιαστικής επανίδρυσης του Συνδέσμου ο οποίος θα κινηθεί σε δύο άξονες : Καλλιτεχνικά & Συνδικαλιστικά.

Στην κατεύθυνση αυτή όσο κοινότυπο & αν ακούγεται η συσπείρωση οργανωμένη δουλειά ενσωμάτωση στην δράση μας των νέων τεχνολογιών συνεργασία είναι τα συστατικά εκείνα τα οποία θα μας επιτρέψουν οι παρεμβάσεις μας να έχουν ουσία,αξία & περιεχόμενο.

Αναλυτικά παρουσιάζονται οι στόχοι αλλά & και οι δράσεις του Δ.Σ για την τρέχουσα περίοδο.

1.Νέες εγγραφές.

Ενεγράφησαν τουλάχιστον 50 νέοι συνάδελφοι & ταυτόχρονα ξεκαθαρίσθηκε το μητρώο μελών,έτσι ώστε να δημιουργηθούν αντιπροσωπευτικοί εκλογικοί κατάλογοι αφενός,αφετέρου δε να γνωρίζει ο σύνδεσμος τα πραγματικά & τα εν ενεργεία μέλη του. Με τον τρόπο αυτό ο Σύνδεσμος αφού καθορίσει τα νέα μέτρα συνδρομών & λοιπών επιβαρύνσεων θα προχωρήσει συντεταγμένα  & αδιάβλητα στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη εκπροσώπων του στην ΟΜΣΙΕ.

Παράλληλα με την δράση αυτή σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις : Νέας Ιωνίας,Ιλίου,Κηφισσίας,Πειραιώς,Μεγάρων & Σαλαμίνος,Γλυφάδος ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση η απογραφή του Ιεροψαλτικού δυναμικού τους.

Θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες των ως άνω Μητροπόλεων καθώς και στις διοικητικές υπηρεσίες των Μητροπόλεών τους για την συνεργασία, την κατανόηση του αιτήματός μας. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο αυτό & για τις λοιπές Μητροπόλεις του Λεκανοπεδίου. Είναι σημαντικό πως μεγάλο μέρος της διοικούσας εκκλησίας κατανοεί τον ρόλο των Ιεροψαλτών στην ορθόδοξη λατρεία, τον ρόλο του Συνδέσμου σαν φορέα διαλόγου μεταξύ των ιεροψαλτών & αυτής, αντιλαμβανόμενη πως όλοι μας εργαζόμαστε «στον αυτό αμπελώνα» με τους ίδιους στόχους & τις ίδιες επιδιώξεις.

 1. Λειτουργία της Χορωδίας του Συνδέσμου.

Η χορωδία του Συνδέσμου  αναδιαρθρώθηκε.Αριθμεί σήμερα περί τα 45 μέλη.Οι δοκιμές της γίνονται κάθε Πέμπτη στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών εξαιτίας της συμμετοχής. Σύντομα ευελπιστούμε ο αριθμός αυτός να μεγιστοποιηθεί έτσι ώστε σε συνδυασμό με την πειθαρχημένη μουσική εργασία & την συμμετοχή χορωδία του Συνδέσμου να βρεί την αίγλη του παρελθόντος.

3.Επιτροπές Συνδέσμου

Ενεργοποιήθηκε η πρόνοια του καταστατικού μας για την σύσταση επιτροπών. Ήδη σχηματίσθηκαν επιτροπές :

 • Οικονομικών
 • Καλλιτεχνική-Εκπαίδευσης-Δια Βίου Μάθησης
 • Σχέσεων με το Κράτος
 • Σχέσεων με την Εκκλησία
 • Νομικής Υποστήριξης

 

με την συμμετοχή προσωπικοτήτων του χώρου μας όπως των κ.κ Δ.Μαυραγάνη,Γρ.Αναστασίου,Σπ.Παυλάκη,Γρ.Κακούρη,Γρ.Πετράτου,Χρ.Ζέρβα,Κων.Τσαγκαρούρη,Κ.Φωτόπουλου,Κ.Μπουσδέκη,Αν.Αναστασίου καθώς και εγκρίτων νομικών όπως του κ.Γ.Νικολαϊδη,Αθ.Παράσχου,Αικ.Τσουράκη δικηγόρου παρ’Αρείω Πάγω.

4.Οικονομικά Συνδέσμου

Με τις εγγραφές νέων μελών τις συνδρομές παλαιοτέρων & την εντυπωσιακή κοπή της πίτας του Συνδέσμου καταφέραμε να ικανοποιήσουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Συνδέσμου που ανήρχοντο στο ποσό των 1000 ευρώ. Εκκρεμούν υποχρεώσεις ενοικίων & κοινοχρήστων της τελευταίας διετίας που ανέρχονται στο ποσό των 2.000 ευρώ.Μια αναγκαία διευκρίνιση πρέπει να γίνει ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι. Τα γραφεία του Συνδέσμου δεν «παραχωρήθηκαν» δωρεάν. Αυτό προς αποκατάσταση της αληθείας.

5.Επι μέρους δράσεις.

 • Ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του κ.Παναγιώτη Σταυρόπουλου Ταμία & Εφόρου του Συνδέσμου η ψηφιοποίηση των ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.
 • Ολοκληρώθηκε η καταλογράφηση της βιβλιοθήκης του Συνδέσμου με την επιμέλεια του κ.Κων/νου Συρράκου.
 • Επανεκδίδεται εντός του Μαρτίου η ιστορική Εφημερίδα «ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΑ ΝΕΑ» σε απλή έντυπη & ποιοτικότερη ηλεκτρονική έκδοση.
 • Ενημερώνεται τακτικά το site του Συνδέσμου.Εδώ οφείλονται θερμές ευχαριστίες στον κ.Νικολαο Ερσωτέλο και τον Γεν.Γραμματέα του Συνδέσμου κ.Σπ.Καμπίστη.
 1. Δράσεις Μαρτίου-Απριλίου 2017

Α.Συνεστίαση

Στις 26 Μαρτίου ημέρα Κυριακή & ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η «ξεχασμένη» σύναξη των Ιεροψαλτών στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με πλουσιότατο μπουφέ  16 διαφορετικών εδεσμάτων , ( νηστίσιμων & μη) ελεύθερα κρασί- αναψυκτικά & φυσικά ζωντανή μουσική στην τιμή των 25 ευρώ. Η επιτυχία της συνεστίασης μας η οποία πραγματοποιείται μετά από 4 χρόνια θα λύσει & τα τελευταία οικονομικά ζητήματα του Συνδέσμου.

Β. Κατανυκτικοί Εσπερινοί.

Ο χορός του Συνδέσμου προσεκλήθη & θα ψάλλει:

 • την Τρίτη Κυριακή των Νηστειών Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.
 • Την Πέμπτη Κυριακή των Νηστειών Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

Γ. Συμφωνία Εκκλησιαστικής Μουσικής με τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά»

Θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στον Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ στις 18:30

Θα ψάλλουν :

 • Η Χορωδία του Συνδέσμου
 • Η χορωδία «Άγιος Αλέξανδρος»

 

Η αξία της προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ίδρυση του «Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ιεροψαλτών.