You are currently viewing Σφηνάκια που τζού-ζουν!

Σφηνάκια που τζού-ζουν!

  • Reading time:1 mins read

Φεβρουάριος 2020/2

🔹🔹H ζωή είναι μικρή… περνά και χάνεται.. Γι’αυτό χαμογελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε,ακόμη και αν είστε λυπημένοι ή θυμωμένοι..Και μην διστάζετε να λέτε κάθε μέρα,ακόμη και κι αν γίνεστε κουραστικοι, κάποιες απλές αλλά δυσεύρετες λέξεις στην στενόκαρδη εποχή μας,όπως:
σ’ αγαπώ,συγγνώμη,με συγχωρείς,έχεις δίκαιο…κλπ.
Είναι τόσο όμορφο και τόσο γλυκό να ξεστομίζετε λέξεις που βγαίνουν από την καρδιά σας και φανερώνουν αγάπη..Και κάτι ακόμη: να αγκαλιάζετε κάθε μέρα, όσους αγαπάτε και όσους ξεχωρίζετε στη ζωή σας. Μην χάνετε χρόνο..Μην φτάσετε στο σημείο να μετανιώσετε π ο τ έ για ότι δ ε ν κάνατε…..

◼️◾️▪️Ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή που επιφυλάξατε στα πρώτα σφηνάκια για το 2020. Ναι σας είχα παραμελήσει! Γιαυτό και από τώρα και στο εξής θα σας συντροφεύω συχνά. Έχουμε πολλά να πούμε! Εξάλλου το έχουμε επισημάνει : οι κληρικοί μας όλων των βαθμίδων δεν μας αφήνουν να πλήξουμε!

🔸🔹Κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει προσβληθεί απο ανίατη ασθένεια, ζήτησε από τον Ποιμενάρχη του Σεβ. Κλήμεντα απολυτήριο απ´τη Μητρόπολη προκειμένου να μετατεθεί σε Μητρόπολη της Θεσσαλίας, γνωστή για τα Μοναστήρια της. Μάλιστα προς επίτευξη του σκοπού του επιστράτευσε και τον Μητροπολίτη της άλλης Μητρόπολης με τον οποίο συνδέονται παιδιόθεν, να μεσολαβήσει θετικά στον Σεβ Περιστερίου για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις θα προέβαλε, διότι κανείς Μητροπολίτης δεν θέλει να χάνει τους κληρικούς του! Και ο Σεβ. Κλήμης για ανθρωπιστικούς λόγους δεν αντιστάθηκε λένε οι πληροφορίες μας. Αρχικά προσπάθησε να τον πείσει να παραμείνει διότι η ασθένεια που δήλωσε ότι είχε θα απαιτούσε θεραπείες και το Περιστέρι είναι πολύ πιο κοντά στα νοσοκομεία απ´οτι η Μητρόπολη που επιθυμούσε να μετατεθεί.
Δεν έγιναν, όμως, αποδεκτά τα επιχειρήματα του Σεβ. Κλήμεντος. Ο εμπερίστατος Αρχιμανδρίτης επέμεινε για την μετάθεση κάτι που έγινε αποδεκτό εν τέλει από τον Μητροπολίτη Περιστερίου.
🔙 Η εξέλιξη, ωστόσο, που πήρε το θέμα αποδείχνει την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία φέρονται ορισμένοι κληρικοί μας μη σεβόμενοι τους εαυτούς τους και την καλοσύνη και ανοχή που τους εδόθη αφειδώς αλλά και μη φοβούμενοι τα σημάδια τα οποία τους έστειλε ο Θεός για να τους προετοιμάσει και να κάνουν το δικό τους όπισθεν ολοταχώς! Τελικά η μετάθεση επιτεύχθηκε αλλά ο προς μετάθεση ιερεύς αντί να πάει στη Μητρόπολη της Θεσσαλίας πήγε σε Μητρόπολη της Πελοποννήσου εκ των πλησιέστερων της Αθήνας, για να μπορεί προφανώς να συνεχίσει τις…επιδόσεις του χωρίς να τον ψάχνουν. Να προσέχει πάντως γιατί κυκλοφορούν και νοσήματα που κολλάνε και είναι πολύ επικίνδυνα! Ο Σεβ. Περιστερίου Κλήμης λένε οι πληροφορίες ότι αισθάνεται πικραμένος από την συμπεριφορά αυτή τόσο του πρώην κληρικού του, όσο και του νεόκοπου Ιεράρχη της Θεσσαλικής Μητρόπολης που δεν κρύβει ότι είναι προσαρμοσμένος στο άρμα του δελφίνου που τον προώθησε και δια της προαγωγής του άδειασε τη γωνιά για να την καταλάβει ο εξ απορρήτων ατάλαντος συνεργάτης του, που παρά τα χαμόγελα που σκορπά στους συνομιλητές του έχει καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των ιερέων της Μητρόπολης και όχι μόνο.

☑️🔹Μου το διηγήθηκε Ιεράρχης που το άκουσε να το διηγείται ο εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας που σας περιγράφω. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γνωστός για το περίεργο χιούμορ που τον διακρίνει απευθυνόμενος στον συνομιλητή του Ιεράρχη, ο οποίος εσχάτως έχει συνδεθεί στο άρμα ενός εκ των φερομένων δελφίνων του είπε:

– Πες στον δικό σου αν δεν αλλάξει χαρακτήρα και δεν μάθει να φέρεται με ευγένεια και να χαμογελά, όταν έλθει η ώρα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών θα βρεί μόνο την δική του ψήφο, δεν θα τον ψηφίσει κανείς!

– Θα τον ψηφίσω εγώ, του ανταπαντά χαμογελαστά ο Ιεράρχης!

– Μα δεν φτάνει αυτό του είπε σε αυστηρό τόνο ο Αρχιεπίσκοπος! Άσε να γνωρίζω καλύτερα από σένα!

🔳 Το ντέρμπι έχει ήδη ξεκινήσει…Οι υποψήφιοι λαμβάνουν θέση …Αλλά τα τουφέκια τους είναι άδεια.. Και η φαρέτρα τους διαφανής! Σχεδόν σιθρού! Και αν δεις και τα περιβάλλοντα τους; Ε, τότε θα φρίξεις!

✔️🔜 Άγρια θάλασσα κάναμε τη Σύνοδο με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για τον ελαφρόμυαλο Αρχιμανδρίτη ο οποίος βάλθηκε να μας αποδείξει ότι η βλακεία είναι ανίκητη. Δεν με ενδιαφέρει που αυτοπροτείνεται με αγοραίο τρόπο ως υποψήφιος ! Αυτό ας το κρίνουν οι εκλέκτορες Αρχιερείς. Αυτό που με ενόχλησε προσωπικά και ασχολήθηκα με την φαιδρότητα που εξέπεμψε είναι αυτά που είπε εναντίον ενός εμπερίστατου Ιεράρχη ο οποίος δεν τον έβλαψε. Αντιθέτως την εποχή της παντοδυναμίας του ο Ιεράρχης αυτός τον ευεργέτησε και βοήθησε στην ένταξη του στο δυναμικό των υπηρεσιών της Συνόδου. Αντί για ευχαριστώ – έστω και εκ των υστέρων- προέβη σε αυτή την απρέπεια.

🔶🔹🔲 Οφείλω να καταθέσω ότι με εξέπληξαν τα τηλεφωνήματα που πήρα τόσο από Ιεράρχες μας όσο και από απλούς κληρικούς μας για το θέμα αυτό.Και αυτό δείχνει πως , αν μη τι άλλο, στα δύσκολα σκεφτόμαστε σωστά. Δεν θέλω να το τραβήξω το θέμα! Μου αρκεί που του έγιναν οι δέουσες συστάσεις. Εγώ παρακολουθώ και μαθαίνω τα πάντα και μόλις προκύψει κάτι καινούριο θα σας ενημερώσω.

👁‍🗨 Αν μη τι άλλο στην Εκκλησία έχουμε χιούμορ! Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέει ο λαός μας: ευλογούμε πρώτα τα γένια μας! Δεν εξηγείται αλλιώς που η ΔΙΣ απέστειλε στην υπηρεσία θρησκευτικού τουρισμού συγχαρητήρια επιστολή – κάτι σαν εύφημο μνεία που λέμε – για το έργο που επιτελεί! Τί λές ρε παλληκάρι, που θάλεγε και ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ όταν καταλάβαινε ότι τον δουλεύουν! Για πείτε μας και μας να το μάθουμε! Προέκυψε κάποιο συμβάν εκ της υπηρεσίας που να προωθεί τον θρησκευτικό τουρισμό; Γιατί αυτό που εμείς βλέπουμε να γίνεται προς το παρόν είναι ταξιδάκια εδώ και εκεί με χρήματα της Εκκλησίας! Δεν έχουμε μάθει αν έχει προκύψει κάποιο σημαντικό ανταποδοτικό- αντισταθμιστικό-για την Εκκλησία όφελος ,που να αιτιολογεί αυτή την εύφημο μνεία! Εκτός και αν αυτό εδόθη για το… «πετυχημένο» συνέδριο, εκεί που στο τέλος τόριξαν στα τσάμικα! Και εις άλλα με υγεία! Άντε και στα καλαματιανά με το καλό! Εκτός αν προτιμούν το…. Διδυμότειχο μπλούζ! Αν και μεταξύ μας στο συρτάκι και στον μπάλο θα το ρίξουν στο τέλος!

👁‍🗨➗Αποκαλυπτικός ήταν στην εισήγηγή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά το συνέδριο όπου τιμήθηκε, η μνήμη του Αγίου Φωτίου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εξέφρασε την πρόβλεψή του ότι “στο μέλλον θα υπάρξει διαχωρισμός Εκκλησίας -Κράτους”, τονίζοντας με έμφαση ότι «αυτή η στιγμή έρχεται και απλά εμείς κλείνουμε τα μάτια μας και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε».

☑️🔺🔻Ναί έρχεται και μας χτυπά την πόρτα είναι αλήθεια! Αλλά εξαρτάται από την δική μας συμπεριφορά και στάση αν θα περάσουν τα σχέδια αυτών που τον επιδιώκουν! Κάνατε ότι μπορούσατε Μακαριώτατε, να το κάνετε εύκολο αυτό στους προηγούμενους που μας κυβερνούσαν! Αν δεν είχαν ευαίσθητα ανακλαστικά οι Ιεράρχες μας και αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αντιδρούσε υγιώς για τον κλήρο και την θέση της Εκκλησίας μας στο ελληνικό κράτος, τότε θα είμαστε πολύ κοντά σε αυτό τον διαχωρισμό τον οποίο θεωρείτε, όπως βλέπουμε, εύκολη υπόθεση. Αλλά δεν είναι, λέμε εμείς! Γιατί αν περάσουν τα σχέδια αυτά τότε και σεις Μακαριώτατε θα είστε ο τελευταίος Αρχιεπίσκοπος που έχει η Εκκλησία μας , όπως ξέρουμε τον θεσμό αυτό! Και αυτό δεν θα το επιτρέψει ο Θεός να γίνει! ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!

✔️🔹🔸Και χωρίς να θεωρώ τον Σεβ. Κρήνης Ιουστίνο εκ των φίλων μου Ιεραρχών θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω για ιστορικούς λόγους αλλά και λόγους αντικειμενικής θεώρησης των πραγμάτων αυτό που είπε ως Συνοδικό Μέλος εντός της ΔΙΣ όταν ξεκινούσε αυτή η Συνοδική περίοδος. Πιστεύω ότι αποτελεί την ουσία του Συνοδικού πολιτεύματος με το οποίο διοικείται η Εκκλησία μας. Είπε:

«Είμαστε στο πλευρό σας, Μακαριώτατε σε όλα! Αλλά αυτά που κάνατε την προηγούμενη Συνοδική περίοδο, ερήμην της Συνόδου και της Ιεραρχίας ξεχάστε τα! Δεν θα τα επιτρέψουμε». Κάτι τέτοια λέει ο Ιουστίνος και κάνει τον Αρχιεπίσκοπο να σκέφτεται αλά Σεραφείμ: Να και σένα που έγινες, να και μένα που σε έκανα!

🔹🔘👁‍🗨 Ήταν γνωστή η θέση μου για τα πιστεύω του από τον καιρό που ήταν υποψήφιος και εκλογικός αντίπαλος του Χριστόδουλου για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο των Αθηνών. Ήταν καταφανείς οι προθέσεις του. Και δεν στηρίζονταν ούτε στα πιστεύω για τα οποία ετάχθη, ούτε στις δικές του δυνάμεις, αλλά στις «υπόγειες», οι οποίες προσπάθησαν να τον στήσουν τότε μέσω εκείνων των πολιτικών δυνάμεων με τις οποίες ήταν πολύ κοντά και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι και να υπηρετεί. Και εάν ο Χριστόδουλος δεν ήταν χαρισματικός ηγέτης και καλόψυχος Ιεράρχης για να ξεχωρίσει από νωρίς, ίσως να είχε εκλεγεί ο Ιερώνυμος από τότε. Ο Χριστόδουλος τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, χάλασε την σούπα στους υποχθόνιους εχθρούς του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας γι’αυτό και έπρεπε να φύγει από την μέση, για να αναλάβει ένας δικός τους:ο αποτυχημένος της προηγούμενης φοράς . Όπερ και επετεύχθη με τον γνωστό σε όλους τρόπο. Όλοι θυμόμαστε τα όσα έγιναν τότε με πρωταγωνιστή τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο που σήμερα θεωρείται ένας εκ των δελφίνων! Από τις πρώτες μέρες μέχρι και σήμερα, 12 χρόνια μετά, οι περισσότερες πράξεις του, είναι ευθυγραμμισμένες με τις ορέξεις αυτών που τον έστησαν. Για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πιστών, ασχολείται κάπως παραπάνω με την φιλανθρωπία προς τους δεινοπαθούντες αδελφούς μας, έργο το οποίο υπερεπροβάλλεται από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης , που όμως ουδέποτε ασχολήθηκαν (πλην ορισμένων) με τα πολλαπλά και φοβερά ανομήματα και χτυπήματα που σημειώθηκαν στο Σώμα της Εκκλησίας και της Θεολογικής παιδείας . Αυτή τη στιγμή έρχονται μέσω του εγκεφάλου και της μνήμης μας εκείνες οι απαίσιες φωτογραφίες με τα εκατέρωθεν φιλιά με τον Γιαβρόγλου και τον Τσίπρα, που μοιάζουν με ένα θέατρο σκιών τύπου Καραγκιόζη, οι ίδιοι ήταν οι φιγούρες!Και αόρατος (ορατός για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο) ο Καραγκιοζοπαίκτης!!

➗ Πρεσβυτέρα Ιεραρχία, Χριστοδουλικοί και Ιερωνυμικοί μπροστά στις ευθύνες τους! Αλλά δυστυχώς όλοι τυρβάζουν! Δεν καταλαβαίνουν πως αν δεν γίνει κάτι εγκαίρως η Εκκλησία μας θα δοκιμαστεί!

🔶✔️ Το είχαμε πεί από την πρώτη στιγμή και επαληθευόμαστε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: η «εκλογή» του από Σαλώνων Αντωνίου σε Μητροπολίτη Γλυφάδας δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση μετά την εκπεφρασμένη αντίθεση στο πρόσωπό του αλλά και για τις Κανονικές και διοικητικές παραβάσεις και παρανομίες που έγιναν κατά την εκλογή ! Και θα επαληθευτούμε! Κυριακή κοντή γιορτή!

➗ -✔️ Όσοι εκ των Ιεραρχών μας – και όχι μόνο- θεωρούν ανάλογο τον ισλαμικό εποικισμό της Ελλάδας με την μετανάστευση Ελλήνων παλαιότερα σε άλλες χώρες, θα πρέπει να δώσουν δύο απαντήσεις σε αντίστοιχα ερωτήματα, ώστε να διαπιστώσουν το άστοχο σκεπτικό τους:

1. Πόσα χρήματα και σε ποιους πλήρωσαν οι Έλληνες μετανάστες για να μεταβούν/εισέλθουν στις χώρες προορισμού τους.
2. Αν έλαβαν οποιαδήποτε χρηματική ή άλλη βοήθεια με το που έφτασαν στον προορισμό τους από κρατική οντότητα, ΜΚΟ ή άλλο εν γένει φορέα…

🟠⚫️ Ας σκεφτούν ακόμη ότι πολλοί πρόσφυγες το 1922, αντιμετώπισαν και απάνθρωπες συμπεριφορές από τους Ελλαδίτες.
-Σε αντίθεση με το τότε, σήμερα βαφτίζουμε ως “πρόσφυγα” τον κάθε αφικνούμενο με πλεούμενο σε Ελληνικό έδαφος και του επιτρέπουμε να έχει και απαιτήσεις! Και του δίνουμε και επίδομα! Ενώ οι Έλληνες υποφέρουν!

🔳🔘 Ο Πατριάρχης Θεόφιλος (κατά την δική μου αντίληψη) οικειοθελώς και ενσυνειδήτως εγκατέλειψε τον Ελληνισμό και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κανένας λόγος, οικονομικός ή επιβίωσης, δεν δικαιολογεί αυτό που κάνει και το οποίο δεν απέχει από την προδοσία. Μεγαλώνοντας το μικρό ανάστημά του συγκάλεσε αναρμοδίως σύναξη προκαθημένων, αμφισβητώντας ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Φυσικά εξυπηρετεί τον Πατριάρχη Κύριλλο (κατά κόσμο Πούτιν) της Μόσχας και την «Τρίτη Ρώμη». Δεν ξέρει ο καημένος τι τον περιμένει μετά, όπως κάθε προδότη, από τον Άννα και τον Καϊάφα όπου πουλήθηκε: Μια ξερή συκιά και μια θηλιά, ως γνωστόν!
Η αλήθεια είναι ότι δεν με νοιάζει η τύχη, του συγκεκριμένου απογόνου του Ιούδα. Με νοιάζει μόνο η τύχη της Εκκλησίας του Χριστού, η τύχη της Ελλάδας, η Ηθική και η Αρετή. Ο σύγχρονος αυτός «Εφιάλτης» δεν μπορεί πλέον να διαβαίνει το κατώφλι μας (της Ελλάδας εννοώ) και να μας ζητά το ο,τιδήποτε. Πρέπει να κλεισθεί από τον ελληνικό και ορθόδοξο κόσμο έξω!
(Υ/Γ: Εύχομαι και ελπίζω να μην ακουσθεί εκ των υστέρων ότι ο εκτελούσε μυστική διπλωματία ή αποστολή γιατί θα χάσω πάσαν ιδέα. Αν και η εκλογή του σε Πατριάρχη πάλι στις μυστικές υπηρεσίες στηρίχθηκε).

🔹🔸▪️Μαθαίνω πάντως ότι άρχισαν να κυοφορούνται σκέψεις για αλλαγή φρουράς στα Ιεροσόλυμα. Μάλιστα έχουν προχωρήσει τα σχέδια και σε πρόσωπο Ιεράρχη με ηγετικές ικανότητες και δυναμική το οποίο θα αναλάβει να ανανεώσει εκ βάθρων το ιστορικό αυτό Πατριαρχείο και να σταματήσει την κατρακύλα που το μαστίζει. Λίγο ακόμη και θα χάσουμε τα πανάγια προσκυνήματα. Αυτά προς το παρόν. Μόλις δέσει το γλυκό θα σας πούμε περισσότερα.
Ας αφήσουμε τον Θεόφιλο να παριστάνει τον καλό στους Ρώσους. Τα καλύτερα έπονται!

🟢🟠🔴 Με δόξα και τιμή έγιναν τα εγκαίνια του Μουσείου που δημιουργήθηκε κάτω από τον Μητροπολιτικό ναό των Αθηνών. Πρόκειται για έργο ζωής! Έπρεπε να γίνει! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στον π. Θωμά Συνοδινό που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ήταν αποκλειστικά μία μονόπρακτη παράταση με πολλούς και σημαντικούς καλεσμένους! Και με έκανε να θυμηθώ τον μεγάλο οραματιστή Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που ήθελε να ανεγείρει μουσείο στον μετόπισθεν της Αρχιεπισκοπής χώρο εκεί πάνω από τα αρχαία και μάλιστα να έβαζε μέσα σε αυτό όλα τα υπαρχοντά του, στολές, Μίτρες, εγκόλπια κλπ. Δυστυχώς δεν έζησε για να το προχωρήσει ως έργο! Αν και τα υπάρχοντα του διανεμήθηκαν από ανάξια χέρια προς ανθρώπους που δεν τα άξιζαν και δεν τα δικαιούνται, ακόμη και σε υβριστές του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου.
Πάντως πληροφορήθηκα ότι παραμερίστηκαν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν και θα χτιστεί το εν λόγω ακίνητο. Δεν ξέρω για ποιά χρήση προορίζεται αλλά έπρεπε να γίνει αυτό και μπράβο σε αυτούς που τα κατάφεραν!

🔶🔹🔸Με ρωτήσατε αρκετοί φίλοι, κληρικοί και λαϊκοί, γιατί δεν με είδατε στα εγκαίνια του εν λόγω μουσείου. Όπως είπα σε αρκετούς που με ρώτησαν δεν ήλθα γιατί δεν με κάλεσαν! Αν είχα πρόσκληση θα ερχόμουν! Είμαι θαυμαστής τέτοιων έργων! Μάλιστα κατά σύμπτωση έμαθα ότι ούτε ο Σεβ. Βρεσθένης είχε προσκληθεί. Ο μόνος εκ των Μητροπολιτών και Επισκόπων που δεν θα έλαβε πρόσκληση. Για να δείτε ότι τα απομεινάρια του Μακαριστού Χριστοδούλου αγαπιόμαστε πολύ μεταξύ μας και είμαστε μιά γροθιά! Τρομάρα μας! Πάντως αφού αποκλείστηκε η δική μου ενοχλητική παρουσία- έστω και αν ήταν συμπτωματική- σίγουρα θα ανέβηκαν οι μετοχές του π. Θωμά στην Αρχιεπισκοπική αυλή. Άξιος!

🔹🔸✔️ Πληροφορούμαι πως κάπου εκεί ψηλά, σε νησιωτική Μητρόπολη της Ελλάδος, ο οικείος Επίσκοπος σκοπεύει να ιδρύσει την ελληνική έκδοση του ανυπότακτου γαλατικού χωριού του Αστερίξ… Ξέρετε, σύμφωνα με το γνωστό κόμικς, μόνο το γαλατικό χωριό του Αστερίξ δεν είχε κλίνει το γόνυ στους Ρωμαίους κατακτητές της Γαλατίας, αλλά αντιστεκόταν στις ορδές του Ιούλιου Καίσαρα χάρη στον ηρωισμό των κατοίκων του και τα μαγικά φίλτρα του δρυΐδη Πανοραμίξ…
Στην περίπτωσή μας δεν χρειάζονται μαγικά φίλτρα, αλλά η σαγήνη και η μαγεία του… ρωσικού χρήματος που κάνει τον Επίσκοπο να μιμείται ευκαίρως ακαίρως τον… Κακοφωνίξ, τον ανυπόφορο ματαιόδοξο βάρδο του γαλατικού χωριού που καταλήγει πάντοτε δεμένος και φιμωμένος, αφού κανείς δεν αντέχει για πολύ την κακοφωνία του. Έτσι και ο Επίσκοπος, δεν χάνει ευκαιρία να απευθύνει ύβρεις και χλευασμούς αμέσως προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, στοχεύοντας εμμέσως πλην σαφώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη που… στενοχώρησε τους Ρώσους «ευεργέτες»…
«Και όλοι να αναγνωρίσουν, εγώ δεν θα αναγνωρίσω γιατί θα πέσουν οι εισπράξεις μας !», αποφαίνεται ο εν λόγω Επίσκοπος σε διάφορες περιστάσεις, ενώπιον μαρτύρων, για να τα μαθαίνουν και στη Μοσχοβία και να μην τεθούν σε διακινδύνευση τα διάφορα… ιερά happenings και σούρτα φέρτα που γεμίζουν τα παγκάρια και τα ταμεία της Μητροπόλεως με τον οβολό της ρωσικής… ευσεβείας…
Η συγκεκριμένη περίπτωση παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον… Διότι κάτι τέτοιοι τύποι εύκολα μεταβάλλουν «αρχές» και «ρεπερτόριο»… Ανάλογα με τις… ισοτιμίες των νομισμάτων και τους δείκτες των χρηματιστηρίων…

🔴🟠🟢 Η Συνοδική εορτή του Αγίου Φωτίου έχει καταντήσει σαν το άνοστο ανέκδοτο που δεν γελά κανείς μόνο βλέπει ο ένας τον άλλον στα μάτια και απορεί ! Ο Χριστόδουλος αφηγείτο με πολύ παραστατικό τρόπο όλο αυτό αλλά δεν πρόλαβε να το αλλάξει! Σήμερα συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια! Δεν τα βαρεθήκατε; Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να ανανεώσετε αυτή την πράγματι σημαντική εορτή για έναν μεγάλο Άγιο; Ακόμη και η εικόνα του Αγίου Φωτίου που μπαίνει στο προσκυνητάρι στην είσοδο του Καθολικού της Μονής Πεντέλης είναι φθαρμένη και ζητά την συντήρηση της. Ο Άγιος μας βλέπει με τα σπινθηροβόλα μάτια του και μοιάζει σα να μας λέει με παράπονο:Με ξεχάσατε!Αλλά ποιός να τον δεί και ποιός να τον ακούσει;

🔹🔸✔️ •• Το χειρότερο είδος ανθρώπου είναι τα ανδρείκελα! Και δυστυχώς υπάρχουν μπόλικα σε αυτό τον τόπο! Το κακό είναι οτι έχουν εισχωρήσει και στο χώρο της Εκκλησίας! Άνθρωποι και μάλιστα κληρικοί, υπεράνω πάσης υποψίας, κρύβουν μέσα στο αμαρτωλό σαρκίο τους, εκτός από τα πάθη και τις ατέλειες που ο κάθε φθαρτός άνθρωπος μπορεί να έχει , και πολλές κακότητες ! Οδηγός τους η μισαλλοδοξία και η εμπάθεια! Αλλιώς παρουσιάζονται και φέρονται και όμως, είναι εντελώς διαφορετικοί κατά βάθος! Αλλά για όλα έρχεται την κατάλληλη στιγμή η νέμεση! Ας μην το λησμονούν αυτό όσοι θεωρούν οτι περνούν απαρατήρητοι!

••• 🔹🔻 Κληρικός της Εκκλησίας μας προερχόμενος από μία πνευματική φαμίλια η οποία ανέδειξε πολλά πνευματικά αναστήματα της Εκκλησίας μας–αλλά ο Γέροντάς της δεν ήξερε τί σημαίνει αγάπη και απολάμβανε να κάνει κακό σε κληρικούς που δεν ήταν του… χεριού του,γιαυτό δεν είχε πολλές συμπάθειες– έχει το θράσος να μιλά για ήθος! Θεωρεί οτι εμείς χαύτουμε μυίγες και δεν ξέρουμε τί ακριβώς κάνει!! Ας μην τρίβεται τόσο ωμά στην γλίτσα του τσοπάνη,γιατί αν αποφασίσει ο «τσοπάνης» να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει,τότε θα κλάψει πικρά! Τον έχουμε πάρει είδηση !!

••• ΟΤΑΝ γράφω για έναν κληρικό, άλλοτε επωνύμως και άλλοτε σκιαγραφώντας τον, σε όποιο επίπεδο και αν ευρίσκεται δεν το κάνω για να τον στοχοποιήσω εγώ! Ο ίδιος έχει στοχοποιήσει τον εαυτό του με τα καμώματά του! Και επαναλαμβάνω κάτι που είχα ξαναπεί τις προάλλες! Δεν αρνήθηκα ποτέ τον διάλογο και οσάκις ο συνομιλητής μου είναι ειλικρινής και πειστικός τότε δεν διστάζω να αλλάξω γνώμη και να ζητήσω και συγνώμη!

•••◾️▪️ ΕΡΧΟΝΤΑΙ πολλές πληροφορίες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυστυχώς ανωνύμως! Δεν μπορώ να τις αξιοποιήσω όλες !Μπορώ όμως να τις αξιολογήσω! Εντύπωση μου προκάλεσε μία πληροφορία που ήλθε για δεύτερη φορά! Με επιπλήτουν μάλιστα οι αποστολείς οτι δεν γράφω τίποτα ! Μα τί να γράψω.. Λένε για μιά ομάδα που λειτουργεί εντός της Εκκλησίας η οποία αναλαμβάνει, έκαστος από τη σκοπιά του και διεκπεραιώνει υποθέσεις και προωθεί προαγωγές, Όλα εννοείται με το αζημίωτο!Το μυστικό της επιτυχίας τους αυτής λένε είναι αφ ενός η εχεμύθεια και αφ ετέρου οι επαφές στα υψηλά δώματα! Καταλάβατε τίποτα; Προσωπικά δεν ξέρω τί είναι όλο αυτό! Αλλά σίγουρα κάπου θα βγάλει! Κάτι θα φανεί. Κάποιο λάθος θα γίνει!Ας περιμένουμε και θα δούμε..

☑️🔚 🔻Καθαρά προσωπική επιλογή του, χαρακτήρισε με νόημα την τοποθέτηση του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη στην θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΚΥΟ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της διαβεβαίωσης που έδωσε ο νέος τσάρος της Εκκλησίας ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
«Τα έργα για τα οποία κατηγορήθηκες ήταν έργα δυστυχώς υπακοής μέσα στην Εκκλησία…» είπε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος προς τον νέο επικεφαλής της ΕΚΥΟ ,ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος έχει μελετήσει ενδελεχώς όλους τους σχετικούς φακέλους οι οποίοι αποδεικνύουν την αθωότητα του αρχιμανδρίτη και την άδικη μεταχείριση που δέχθηκε από την Εκκλησία μέχρι να λάμψει η αλήθεια.

«Ποιοι ήταν αυτοί που τα δημιούργησαν, που είναι αυτοί που τα ψιθυρίζουν ξέρουν…» είπε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος σημείωσε πως δεν σκοπεύει να πει περισσότερα ελπίζοντας αυτοί κάποια στιγμή να κατανοήσουν το λάθος τους.

Οι εξαιρετικά σοβαρές αιχμές αυτές του Αρχιεπισκόπου κατά όσων άφησαν τον αρχιμανδρίτη ακάλυπτο τη στιγμή που «υλοποιούσε» άνωθεν δήθεν εντολές, προκάλεσαν ποικίλες συζητήσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Και Ιεράρχης με μνήμη μας είπε: μα τότε όταν συνέβησαν όλα αυτά ο τότε Θηβών δεν ήταν αυτός που είχε πρωτοστατούσε στην κριτική κατά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου και του εν λόγω Αρχιμανδρίτη που οπλοφορούσε; Τί άλλαξε τώρα και μέμφεται τον ίδιο του τον εαυτό; Γιατί δεν ζητά ευθέως συγνώμη για την τότε στάση του και δεν παραδέχεται το λάθος του; Και είναι σίγουρος ότι εκτελούσε άνωθεν εντολές ή οι τότε ανώτεροι είχαν πειστεί και παραμυθιαστεί από τις πιέσεις και υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί αφειδώς τότε;

🔹🔸🔻Ο Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης, ωστόσο, θεωρείται σήμερα ένα από τα πλέον επιτυχημένα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος με πλούσιο έργο στην διαχείριση δομών ειδικού χειρισμού όπως είναι το ίδρυμα Κόκκορη και όλα όσα δημιούργησε στο Βαρνάβα Αττικής. Οι πληροφορίες ωστόσο, λένε ότι ήδη έχει πάρει τον αέρα του 4ου ορόφου, εκεί στις οικονομικές υπηρεσίες . Γιαυτό και απομάκρυνε αμέσως όσους του έκαναν κριτική (αφού έληξε η σύμβαση τους),έφερε κοντά του με απόσπαση ως σύμβουλο άτομο του βαθέος ΠΑΣΟΚ, αλλά και πλαισιώθηκε από ευηδεστάτη γραμματέα, γένους θηλυκού(!!!), ασύνηθες για τον εκκλησιαστικό χώρο. Τέλος άλλαξε τον κανονισμό της ΕΚΥΟ κατά τα μέτρα του,παρά τη μουρμούρα κάποιων Συνοδικών. Σημαντικές αλλαγές σε τόσο λίγο χρόνο! Μπράβο! Αναμένεται έργο λαμπρό!

🔹✔️ Η ζωή είναι προσωρινή! Λίγοι όμως το έχουν καταλάβει. Οι περισσότεροι ζουν λες και θα μείνουν για πάντα εδώ!Ξέχασαν να είναι ευτυχισμένοι!Η αξία των πραγμάτων δεν εξαρτάται από τον χρόνο που διαρκούν,αλλά από την ένταση με την οποία γίνονται!Γιαυτό υπάρχουν στιγμές αλησμόνητες,πράγματα ανεξήγητα και άτομα ασύγκριτα!Και συ μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος σήμερα.Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μια απόφαση!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…