You are currently viewing “Amal go home….”

“Amal go home….”

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

«Η Αμάλ θα κάνει έναν περίπατο στο πανέμορφο φυσικό τοπίο των Μετεώρων, έναν ξεχωριστό τόπο με θέα που κόβει την ανάσα. Σχοινιά top rope και slackline στα δέντρα θα προκαλέσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα παιχνίδι ισορροπίας από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα. Εκεί οι ντόπιοι θα υποδεχτούν την Αμάλ και θα προσφέρουν ένα πρωινό με παραδοσιακές χορτοφαγικές γεύσεις».
Ερώτηση: Ποιόν ρωτήσανε και ορέγονται να κάνουν με το ξόανο «έναν περίπατο στο πενέμορφο φυσικό τοπίο των Μετεώρων»;
Το «ταξίδι» (λέγε επέλαση) της καρικατούρας που το λένε «Αμάλ» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, έγραψε η εφημερίδα «Τα Μετέωρα».
Ερώτηση: Προάγει ή προστατεύει τον πολιτισμό μας -τον ελληνορθόδοξο κυρία Μενδώνη- η παρέλαση αυτού του ξόανου ή μήπως εκόντες-άκοντες κάποιοι υπηρετούν ξένα και επικίνδυνα για το έθνος μας συμφέροντα;
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος τόλμησε να αντιδράσει και να προστατέψει την θρησκευτική και πολιτισμική ιδιοπροσωπία των ιερών βράχων των Μετεώρων, αλλά και το θεοσεβές ποίμνιό του. Το παράδειγμά του, ωστόσο, πρέπει να εύρει μιμητές και συμπαραστάτες. Όλοι οι Ιεράρχες των όμορων Μητροπόλεων, όσων ακόμη τις Επαρχίες θα επισκεφτεί η μαριονέτα, αλλά πρωτίστως του ιδίου Νομού, ο Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος όφειλαν και οφείλουν να βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιστή Ιεράρχη, λόγοις και έργοις! Άγιε Τρίκκης μια κουβέντα σας θα έπιανε τόπο προς τον δήμαρχο σας ο οποίος προφανώς έχει καταληφθεί από οίηση!
Άγιοι Αρχιερείς, μια ξυλοπόδαρη μαριονέτα περιοδεύει την Ελληνική Επικράτεια με ύπουλους σκοπούς. Αντιδράστε άμεσα, ταχθείτε στο πλευρό αυτών που αρνούνται να δεχθούν αυτή την παράσταση γιατί σύντομα αυτό το ξόανο θα γίνει ο Δούρειος Ίππος που θα αλώσει την ελληνορθόδοξη ταυτοπροσωπία μας.
Οργανώστε ψηφίσματα από Ιερές Μονές, ιερείς, τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικούς Συλλόγους και μην συναινείτε με την σιωπή σας, σε μια ισλαμοποίηση της πατρίδας μας.
Διαμαρτυρηθείτε στους βουλευτές της Θεσσαλίας και κυρίως του Νομού Τρικάλων, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και κυρίως στον… προοδευτικό Δήμαρχο Τρικκαίων, φωνάξτε προς πάσα κατεύθυνση, ότι εδώ επιτέλους, είναι Ελλάς! Είναι χώρα ηρώων και μαρτύρων και όχι «ξέφραγο αμπέλι»! Θα προστρέχετε στις πανηγύρεις των Μονών των Μετεώρων, μα –αν δεν εμποδίσετε τα ξένα συμφέροντα να δράσουν- θα έχετε μαγαρίσει τους ιερούς βράχους!
Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτο ΚΥΣΕΑ, για το τι μέτρα θα ληφθούν, το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους Αφγανούς πρόσφυγες που σε λίγες εβδομάδες θα έρχονται κατά κύματα στην Πατρίδα μας, και τμηματικά τίθενται σε επιφυλακή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, (και οι Έφεδροι) και τα Σώματα Ασφαλείας, σε όλη την παραμεθόριο, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, και εμείς στο εσωτερικό της χώρας, θα γυρνάμε το δόλωμα του Ισλάμ, θα το υποδεχόμαστε και θα πανηγυρίζουμε…;;
«Ούτε φίδι στον κόρφο μας» που έλεγε και η σοφή γιαγιά μου.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, ας σταματήσουμε να απεμπολούμε τις ελληνοχριστιανικές μας αξίες και ας παύσουμε να… κόβουμε τις ρίζες μας.
Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι λαός χωρίς Ιστορία είναι καταδικασμένος να χαθεί. Αν κάποιοι αποφάσισαν τον αφανισμό του Έθνους μας και την εξαφάνιση από τον χάρτη, της ορθόδοξης Ελλάδας, ας γνωρίζουν ότι εμείς, οι Έλληνες, δεν βάλαμε και ούτε θα βάλουμε την υπογραφή μας. Ο λαός μας είναι λιοντάρι που άμα ξυπνήσει θα κατασπαράξει και τους έξωθεν και τους έσωθεν εχθρούς της Πατρίδας.