You are currently viewing Οι αναισχυντίες του Γεράσων Θεοφάνη για το Άγιο Φως

Οι αναισχυντίες του Γεράσων Θεοφάνη για το Άγιο Φως

  • Reading time:1 mins read

✔️Κάποιος  να τους «μαζέψει» στα Ιεροσόλυμα!

 

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Όταν θα έχετε χρόνο παρακαλώ θερμά να δείτε και να ακούσετε  αυτά που λέει ο
« άγιος »……..!!!!! Γεράσων Θεοφάνης, Αρχιεπίσκοπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εκ Λέσβου ορμώμενος.
Τα έργα του και τις ημέρες του τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι από τότε που υπηρετούσε ως Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα και είχε μετατρέψει το προσκύνημα στην Ερεχθέως στην Πλάκα…. Θού Κύριε φυλακή τω στόματι μου.
Τον αντικατέστησε ο Πατριάρχης Θεόφιλος με άλλον νεότερο και  ευειδέστερο κληρικό για να συνεχίσει(!!!) προφανώς,  το έργο του προκατόχου του.
Αυτός λοιπόν ο απίθανος κύριος Θεοφάνης που είναι Επίσκοπος της Εκκλησίας μας, αποφάσισε να  αποδομήσει το Άγιο Φως και να το υποβαθμίσει ως θεσμό στα μάτια των πιστών!
Προσέξτε με τι θρασύτητα και με τι λαϊκά επιχειρήματα απευθύνεται στους προσκυνητές που τον παρακολουθούν άφωνοι,   για να τους οδηγήσει στην ετυμηγορία του ότι δηλαδή δεν είναι τόσο…. Άγιο το Άγιο Φως,  όπως πιστεύαμε αιώνες τώρα.

Με τον ίδιο αναίσχυντο τρόπο τα είπε και στον Καθηγητή κ. Χρήστο Γιανναρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση της συζύγου του.  Το είπε ο ίδιος ο κ. Γιανναράς  προχθές, χωρίς να τον κατονομάσει αλλά με περιγραφή,   σε ραδιοφωνική  συνέντευξή του στον 9,83 όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.
Αν « ισχύουν» όσα λέει ο Άγιος (!!!) Γεράσων, η κολώνα που υπάρχει σχισμένη στην αριστερή πλευρά της εισόδου του ναού της Αναστάσεως και λένε ότι απο εκεί βγήκε το Άγιο Φως είναι ή δεν είναι αληθής ; Για ποιό Άγιο Φως μιλάνε τότε;;;;; Δε βγήκε από εκεί Άγιο Φως το 1549;;;;;Μας κοροϊδεύουν;

Απ οτι γνωριζουμε απέναντι απο το ναό της Αναστάσεως υπάρχει το λείψανο του Μουσουλμανου Εμίρη, ο οποίος  είδε να βγαίνει το Άγιο Φως απο την κολώνα!!!

Ψέμματα δηλαδή,  έλεγαν τόσα χρόνια στους χιλιάδες- εκατομμύρια  προσκυνητές που συνέρρεαν στα Πανάγια Προσκυνήματα και άφηναν τον οβολό τους για να περνάνε καλή ζωή , όλοι  αυτοί που καμώνονται τους αφιερωμένους Αγιοταφίτες Πατέρες; Τόση υποκρισία και τόσο ψέμα;Ο Θεός  να με συγχωρέσει αλλά  ο άνθρωπος αυτός  και μόνο με τον τρόπο που τα λέει- δεν θα πω το παρουσιαστικό του, λες και είναι καντηναλάφτης, γιατί θα προσβάλλω την ευσέβεια των καντηναλαφτών-  ο άνθρωπος αυτός μπορεί στη ζωή του να μην έχει δει το Άγιο Φώς  εξαιτίας της βιοτής του!

Δε σημαίνει οτι επειδή αυτός είναι στραβός και δεν το βλέπει,  δεν υπάρχει και  Άγιο  Φώς !!!!! 
Είναι ντροπή στον Πατριάρχη και τη Σύνοδο  που τους επιτρέπουν να λένε τέτοια πράγματα μέσα στον Πανίερο ναό τηςΑναστάσεως και να εκθέτουν το Πατριαρχείο.
Και από την άλλη , αν ο άνθρωπος αυτός με  αυτά που λέει σήμερα, αλλάζοντας την βαθιά ριζωμένη στις καρδιές μας πεποίθηση αιώνων , αν είναι αλήθεια όλα αυτά και πάλι είναι ντροπή τους που τόσα χρόνια κοροϊδεύουν τον κόσμο,  αφού δεν… υπάρχει Άγιο Φως  και είναι μόνο ένα φως του αναπτήρα!!!!!!!Προσωπικά ακράδαντα πιστεύω ότι το Άγιο Φως είναι Άγιο Φώς όντως  και δεν ανάβει με κανέναν αναπτήρα!
Αυτό μου είχε πει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος το 1981 στη Χίο, όπου είχε έλθει για πρώτη φορά ως Πατριάρχης στην γενέτειρά του. Με παρόντες μάρτυρες τον αείμνηστο Χίου Διονύσιο( νεοεκλεγμένο τότε Μητροπολίτη) τον αείμνηστο Γέροντα Θαβωρίου Δανιήλ ( εξέχουσα φυσιογνωμία Ιεράρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) και τον νυν Βόστρων Τιμόθεο, Έξαρχο σήμερα  του Πατριαρχείου στην Κύπρο.

Και βγαίνει σήμερα ένας «Αρχιεπίσκοπος» και μάλιστα χειροτονηθείς υπό του Διοδώρου,  να να λέει αυτές τις κοτσάνες. Αιδώς Αργείοι!  Σίγουρα θα τρίζουν τα λείψανα του Διοδώρου και αν ζούσε σήμερα θα έλεγε  σίγουρα  το ανεπανάληπτο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου  Σεραφείμ:
-Να και σένα που έγινες, να και μένα που σε έκανα! Τζερεμέ!✔️Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί τις αδολεσχίες ενός ανθρώπου που θέλει να παριστάνει τον Επίσκοπο των Παναγίων Προσκυνημάτων και ο οποίος  δεν καταλαβαίνει,δυστυχώς, ότι αποδομώντας την Ιερά μας Παράδοση είναι σα να ξεσκίζει  τον άρραφο χιτώνα του Χριστού  και σε λίγο δεν θα έχουν λόγο υπάρξεως  ως Πατριαρχείο  εκεί κάτω στην Γεννήτρα γη του Κυρίου μας.