You are currently viewing Μία περίεργη δήλωση….

Μία περίεργη δήλωση….

  • Reading time:1 mins read

Μετά τη συνάντηση Κασσελάκη-Αρχιεπισκόπου. Ποιοι επιδιώκουν να ξεθάψουν την συμφωνία Τσίπρα- Ιερωνύμου το 2018; 

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Από την εθιμοτυπική συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κασσελάκη -την οποία φρόντισε να κλείσει με περισσή ευσυνειδησία ο κ. Δήμτσας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,  μετά το απαξιωτικό «καημένος» που είπε ο Αρχιεπίσκοπος σε απάντησή του σε δημοσιογράφο του ΑΝΤ1- αξίζει να απομονώσουμε ένα μέρος των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες έγιναν μετά τη συνάντηση και οι οποίες πέρασαν χωρίς τον ανάλογο σχολιασμό ίσως γιατί δεν καταλάβαμε την βαρύτητά τους! 

 Ο κ. Κασσελάκης είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: 

 

«Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για την συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριωτάτου το 2018. Μία καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Θα είναι η πρόθεσή μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μία μέρα ως Κυβέρνηση, να την υλοποιήσουμε»

 

Προφανώς αναφέρεται στην  συμφωνία, η οποία συνήφθη το 2018, μεταξύ Τσίπρα- Ιερωνύμου, ερήμην της Ιεραρχίας, την οποία όπως είχαν πει χαρακτηριστικά  οι Αρχιεπισκοπικοί υποτακτικοί, την είχαν στο …τσεπάκι τους!

Η Ιεραρχία όμως, σταμάτησε τα σχέδια αυτά, τα οποία θα οδηγούσαν την Εκκλησία στις …ξέρες. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό  θα έβγαινε από την μισθοδοσία του κράτους ο ιερός κλήρος σε όλες τις βαθμίδες και αντ´αυτού θα λάμβανε η Εκκλησία ένα αμφιλεγόμενο επίδομα, με το οποίο θα πλήρωνε τους κληρικούς και λαϊκούς εργαζόμενους στην Εκκλησία. Το Βαυαρικό αυτό εγχείρημα, το οποίο συνέλαβε κάποιο αρρωστημένο μυαλό, είχε ως στόχο να εξοστρακίσει την Εκκλησία και τον ιερό κλήρο από τον δημόσιο βίο και να τον μετατρέψει ευτελές φερέφωνο στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας και του κάθε φιλοχρήματου Αρχιεπισκόπου.

Ευτυχώς, η Ιεραρχία αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά και το απέρριψε όχι  μετά πολλών επαίνων, όπως περίμεναν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του, αλλά μετά βδελυγμίας! Και έκτοτε παραμένει στην ιστορία ως μια ατιμωτική για την Εκκλησία και τον ιερό κλήρο συμφωνία Τσίπρα-Ιερωνύμου.

Είναι πολλά τα θέματα πού προσπαθούν να περάσουν ή προλειαίνουν το έδαφος για να το περάσουν αργότερα, οι πολιτικοί. Κυβερνώντες και μη. Οι καιροί είναι πονηροί και επικίνδυνοι. Διακυβεύεται ίσως η ίδια η υπόστασή μας ως ελληνορθοδόξου έθνους! Αποφάσεις που θα έπρεπε, η μεν πολιτεία να τις λάβει ύστερα από δημοψήφισμα ή δε Εκκλησία κατόπιν συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος, λαμβάνονται ερήμην του λαού και του πληρώματος της Εκκλησίας και δυστυχώς ελαφρά τη καρδία, μόνο από τους ιθύνοντες που εξυπηρετούν ίσως κάποιους σκοπούς.

Η ιστορία καταγράφει. Τον τελευταίο λόγο σαφώς τον έχει ο Θεός! Και τίποτε δεν γίνεται αν δεν το επιτρέπει Εκείνος. Όμως ο Χριστός είπε για τον Πιλάτο ότι τίποτε δεν μπορείς να κάνεις αν δεν είναι δεδομένο «άνωθεν» και για τον Ιούδα ότι συνέφερε να μην είχε γεννηθεί ποτέ!

Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε σήμερα 16 Ιαναουαρίου 2024, στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ( Σελ.13).