You are currently viewing Μια απάντηση ,στους νυχθημερόν λιβελογράφους κουασιμώδους…

Μια απάντηση ,στους νυχθημερόν λιβελογράφους κουασιμώδους…

  • Reading time:1 mins read
Ταράχθηκαν ορισμένοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, από το  δημοσίευμα με τις αδιαμφισβήτητες αλήθειες που αναρτήσαμε τις προάλλες, εξ αφορμής του εκκλησιασμού  του Οικουμενικού  Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου,στο Μετόχι της Πάτμου στην Πεντέλη και θέλησαν να μας απαντήσουν.Αλλά βλέπετε κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους. Δεν μπορούν να απαλλαγούν από τα χαμηλά, βρώμικα  ένστικτα που τους καθοδηγούν αλλά  και τις αθλιότητες που μια ζωή έκαναν και απαντούν πάντα με τον ίδιο κοινότυπο τρόπο της υπεκφυγής. 
Το πρώτο λάθος που διέπραξαν  και με αναγκάζουν να τους απαντήσω( αλλιώς δεν θα έδινα καμία σημασία στις ασυναρτησίες τους)είναι το ότι  οι ανεγκέφαλοι ξεδιάντροποι- και ο γράψας αλλά και ο υπογράψας γνωστός για την αμορφωσιά του- αμφισβητούν ότι ο Χριστόδουλος ήταν υπέρμαχος του Πατριαρχείου και ότι έδωσε σκληρές μάχες  υπέρ των δικαίων  του και μάλιστα όταν όλοι οι άλλοι κρυβόντουσαν τότε  και δεν τολμούσαν να αντιταχθούν στον σφόδρα αντιπατριαρχικό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Το τι ακολούθησε μετά- κατά την Αρχιεπισκοπεία του- είναι άλλο θέμα που το έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές αλλά θα το υπενθυμίσουμε και πάλι με την πρώτη αφορμή.Στο δεύτερο μέρος της απάντησης επιβεβαιώνουν όσα αρνούνται στην πρώτη αράδα. Δεν μας ενδιαφέρει το πότε άρχισαν τα ταξίδια αναψυχής στην Πάτμο. Και οι πέτρες γνωρίζουν τα πάντα στην Πάτμο. Μία ερώτηση να θέσει κανείς   στο νησί κατά την άφιξη του και θα πάρει  πολλές απαντήσεις. Κάποιες από αυτές ευσταθούν, κάποιες κινούνται  στα όρια της μυθοπλασίας. Θέλουμε να  είμαστε δίκαιοι!
 Εμείς γράψαμε ότι το Μετόχι αυτό της Πεντέλης δόθηκε στην Μονή της Πάτμου χάρη στην επιμονή του αειμνήστου αγαπημένου μας  Επισκόπου Τράλλεων Ισιδώρου, τότε ηγουμένου της Μονής Πάτμου και  στον αγώνα που έδωσε εντός της Συνόδου ο τότε Δημητριάδος Χριστόδουλος που ήταν Συνοδικός.
Και το ομολογούν οι ξεδιάντροποι, έστω και εμμέσως, στο λεπτό στην επόμενη ρήση τους.Ομολογούν ότι η παραχώρηση έγινε « μέ σχε­τι­κή ἔγ­κρι­ση τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος, λη­φθεί­σης τῇ 5.2.1993, γιά τήν πα­ρα­χώ­ρη­σιν μα­ζί μέ ἄλ­λα Πα­ρεκ­κλή­σια τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Πεν­τέ­λης, σέ δι­α­φό­ρους τό­πους τῆς Ἀτ­τι­κῆς.»Προσέξτε μιλάμε για το έτος 1993. Ψάξτε στα πρακτικά της μέρας εκείνης της ΔΙΣ  και θα βρείτε  τον αγώνα που έδωσε και τα όσα είπε ο Χριστόδουλος για το Μετόχι αυτό ενώ ο Σεραφείμ αντιδρούσε. Και επειδή εγώ μιλάω πάντα με στοιχεία,  να ξέρετε ότι θα ζητήσω με εισαγγελική παραγγελία τα πρακτικά της Συνόδου της ημέρας εκείνης και θα τα παρουσιάσω και τότε σεις οι κομπορημονούντες θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.Οι λαλίστατοι ψευδοποιοί, όμως, που πετούν λάσπη σε όποιον λέει αλήθεια, αποκρύβουν και δεν λένε λέξη  ότι το κάθισμα στο νησί παραχωρήθηκε κατά το ήμισυ στον δικηγόρο που σήκωσε το νομικό βάρος της γνωστής ανά το πανελλήνιο υπόθεσης.Δεν μας ενδιαφέρει εμάς αυτό! Το Πατριαρχείο θα  έπρεπε να ανησυχεί που η περιουσία του κατασπαράσσεται κατά καιρούς από επιτήδειους καιροσκόπους.Η συνέντευξη στο γνωστό σκαλανδοθηρικό περιοδικό δεν ήταν «σκευωρία τρίτων», αλλά προϊόν αλαζονείας, ψυχικής  αθλιότητας και απωθημένων του  τότε συνεντευξιαζόμενου, ο οποίος σώθηκε χάρη στην μεγαλοκαρδία και στην ανοχή που επέδειξε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποίος αν και πανίσχυρος  που ήταν τότε και μπορούσε να κάνει ο,τι θέλει, προτίμησε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την θλιβερή ιστορία,κάνοντας μια νέα αρχή.
Τον άφησε να περιφέρει το κυρτωμένο κουφάρι του-ως η συγκύπτουσα του Ευαγγελίου- και να πετά σάλια και λάσπη! Τα οποία ευτυχώς επιστρέφονται! Αλλά το τέλος εγγύς!Κανείς σκευωρός δεν υπήρξε  και κανείς δεν δικάστηκε για τίποτα για το θέμα αυτό . Έτσι λένε τα στοιχεία της εποχής. Ψάξε- ψάξε δεν θα βρείς τίποτα!
 Μόνον ο Μακαριστός Μεσσηνίας Χρυσόστομος ο Β´ ο Θέμελης έφυγε με το παράπονο ότι δεν έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.Οι συντάκτες και υπογράφοντες  το εμετικό  κείμενο αφήνουν κάποια υπονοούμενα(παλιά μου τέχνη κόσκινο)αλλά λησμονούν πάνω στην θρασύτητα που τους διακατέχει  ότι τα σεξουαλικά σκάνδαλα τα οποία αιωρούνται και εκκρεμούν – και δεν έχουν περάσει από την βάσανο της δικαιοσύνης και μάλιστα  αμετακλήτως σε όλους τους βαθμούς-παραγράφονται μόνο  μετά την παρέλευση 15ετίας. Επομένως το νου σας! Υπάρχει μια δεκαετία μπροστά μας για να αποκαλυφθούν  πράγματα που εκκρεμούν! Αν βεβαίως κάποια γερασμένα απο τη σήψη και την ασωτία παλιοτόμαρα, εξακολουθούν ακόμα, που δεν το φαντάζομαι, να ζουν και να αναπνέουν.Αλλά κανείς δεν ξέρει! Δεν τρώει ο χάρος κοπριές.Και πράγματι « η τι­μω­ρί­α ἀρ­χί­ζει στήν γῆ καί ὁ­λο­κλη­ρώ­νε­ται στόν Οὐ­ρα­νό. Τί­πο­τα δέν χα­ρί­ζε­ται χω­ρίς εἰ­λι­κρι­νῆ ΜΕ­ΤΑ­ΝΟΙ­Α καί διόρθωση».Αλλά αυτό πρέπει πρώτοι να το γνωρίζουν και να το τηρούν νυχθημερόν και ο συντάξας και ο υπογράψας.Όσο για τήν λαϊκή ρήση, «κόπτονται ὑπέρ τῆς ἠθικῆς οἱ τήν ἠθικήν καταργήσαντες», να σας πούμε εμείς εν κατακλείδι κάτι καλύτερο το οποίο συνήθιζε να λέγει  ο μεγακηδύς στους συμβολισμούς αείμνηστος Ιεράρχης, ο  Χίου Παντελεήμων ο Φωστίνης: «Που καταντήσαμε αδελφοί μου, αφήσαμε τις πόρνες να μας διδάξουν ηθική»!