You are currently viewing Με τη δύναμη του γραμματοσήμου, τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων,

Με τη δύναμη του γραμματοσήμου, τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων,

  • Reading time:1 mins read
✔️Κυκλοφόρησαν γραμματόσημα  που αποθεώνουν τους ομοφυλόφιλους  …. 

 

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

Είναι κάποια θέματα που είτε από… υπερβάλλοντα ζήλο είτε από υπερβολικό… κόμπλεξ προσπαθούμε να τα παρουσιάσουμε και να τα προβάλλουμε απλά και μόνο για να τα προβάλλουμε και να δείξουμε πόσο προοδευτικοί και ανεκτικοί είμαστε στην κάθε βλακεία που μας σερβίρεται. .
Δεν μας απασχολεί ο σεξουαλικός προσανατολισμός οιουδήποτε.
Δεν εισερχόμαστε στην κρεβατοκάμαρα κανενός γιατί αυτό δεν είναι θέμα που μας ενδιαφέρει. Αλλά ούτε και αν θέλουν κάποιοι πολιτικοί –για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς  λόγους- να στηρίξουν και να προβάλλουν φορείς που αντιπροσωπεύουν ομάδες ανθρώπων με τέτοιου είδους ασχολίες και τάσεις μας νοιάζει . Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ο,τι θέλει.
Η ψηφοθηρία όμως έχει και τα όριά της! Δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται και να κυκλοφορούν επισήμως  γραμματόσημα που αποθεώνουν τους ομοφυλόφιλους. 
Και μάλιστα την ίδια περίοδο που η χώρα μας εορτάζει τα διακόσια χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. Θα τρίζουν τα λείψανα των Αγίων της πίστεως αλλά και των αγωνιστών του ‘21.
Προς τι αυτή η κατάπτωση και η ηθική κατρακύλα;
Το γραμματόσημο ταξιδεύει παντού, είναι ορατό από όλους, ανθρώπους κάθε ηλικίας. Κυρίως  από μεγάλης ηλικίας άτομα γιατί οι πρεσβύτεροι άνθρωποι εξακολουθούν να επικοινωνούν παραδοσιακά με  γράμματα και να πηγαίνουν στα ταχυδρομεία για να πάρουν και να κολλήσουν τα γραμματόσημα.
 Επιπλέον τα βλέπουν μικρά παιδιά, που ασχολούνται με τον φιλοτελισμό.
Κάποτε τα γραμματόσημα ήταν φορείς πολιτισμού. Τα γραμματόσημα συνήθως παρουσίαζαν ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός ή ένα  ρόσωπο που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ή σε μια χώρα.
Δεν καταλαβαίνουμε προς τι αυτή η ευτέλεια; Κανένας δεν ενοχλήθηκε; Κανείς δεν συγκινήθηκε; Από όλα όσα προστατεύουμε τα παιδιά μας και τα θεωρούμε άωρα, τους  τα λανσάρουμε τώρα με τον πιο εύκολο τρόπο;
Τίνος ιδέα ήταν αυτή η τραγική πράξη και ποιος έδωσε το τελικό οκ για την έκδοση;
 Δεν υπάρχει τσίπα πια; Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν με αυτές τις άθλιες πρωτοβουλίες; Τα σαίνια που συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό με αυτές τις ιδέες θεωρούν ότι  οι «πολύχρωμοι»αυτοί άνθρωποι που προβάλλονται στα γραμματόσημα θα ψηφίσουν συντηρητική- λέμε τώρα – κυβέρνηση επειδή εκδίδει γραμματόσημα για το σινάφι τους; Ας περιμένουν! Με αυτό το όνειρο ας ξυπνούν!
Οι άνθρωποι αυτοί θα ρίξουν την ψήφο τους προς αυτούς που μιλούν την ίδια γλώσσα και τους κατανοούν ευκολότερα και   ένα μικρό ποσοστό θα πάει προς την συντηρητική πλευρά.
Ξεχνούν οι πολιτικοί μας οτι είμαστε  μια χώρα εντελώς διαφορετική από τις άλλες Ευρωπαικές! Δεν έχουμε σχέση με την Ολλανδιά, το Βέλγιο ή τη Γαλλία. Η Ελλάδα είναι χώρα( ακόμη!!!)  με  αρχές και ηθικές αξίες και μία σπουδαία παράδοση!
Ακόμη και αν με αυτά τα κατορθώματα κερδίσει η κυβέρνηση αυτούς τους προοδευτικούς θα χάσει τους πολύτεκνους και τους παραδοσιακούς Έλληνες  που φυλάττουν Θερμοπύλες ανιδιοτελώς! Ας μην τους υποτιμά! Το ποσοστό αυτό δίνει την προστιθέμενη αξία και δύναμη για να βγει μία κυβέρνηση με αυτονομία  και αυτοδυναμία. Και το περιφρονούν!
Αν αυτά τα αγνοούμε σήμερα αργότερα θα μας αγνοήσουν κι αυτά. Και τότε.. η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης!
Λίγη αιδώς, αλήθεια,  δεν απέμεινε στην σημερινή Κυβέρνηση; Ο Πρωθυπουργός λειτουργεί απερίσκεπτα σε αυτά τα θέματα και αυτό θα του στοιχίσει!
Ήδη τα ποιοτικά αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν την κατακόρυφη πτώση της κυβέρνησης. Παρ´όλα αυτά αισιοδοξούν γιατί ο κύριος αντίπαλος( ο Τσίπρας) είναι  ακόμη πιο βαθιά μέσα στο πηγάδι! Αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.
 Μερικές φορές ο Θεός και η ιστορία παρεμβαίνουν νομοτελειακά και δίνουν την λύση, είτε ως τιμωρία, είτε ως επιβράβευση.