You are currently viewing Η γενναία αντίδραση  της Ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας και η «ένοχη σιωπή» της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η γενναία αντίδραση  της Ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας και η «ένοχη σιωπή» της Εκκλησίας της Ελλάδος

  • Reading time:2 mins read
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Είναι αλήθεια ότι για να γράψεις ιστορία ή εάν θέλεις να σε γράψει η Ιστορία και όχι να σε προσπεράσει, πρέπει να μπορείς να βρίσκεσαι στον κατάλληλο χρόνο στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, όπως  αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης…!!!
Όμως, αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός έρχεται να το κάνει πραγματικότητα  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος, ερχόμενος να λύσει ακόμα έναν γρίφο ή να διαχειριστεί μια “καυτή πατάτα”, που έσκασε στην Αρχιεπισκοπική του θητεία, μετά την πανδημία του COVID-19.

 

Τότε λίγο πολύ κατηγορήθηκε η Εκκλησία  ότι γι’ αυτό που συνέβη και στη χώρα μας  δεν ευθύνονται οι Κινέζοι που το ξεκίνησαν , αλλά οι Έλληνες Χριστιανοί που πηγαίνουν την Κυριακή στην Εκκλησία…Και αποδέχθηκε η Εκκλησία να τις κλείσουν τους ναούς με ένα Πρωθυπουργικό Twitter και να σταλούν Αρχιερείς και ιερείς στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί δεν δέχθηκαν να σκύψουν το κεφάλι αλλά συνέχισαν να λειτουργούν και να κοινωνούν το λαό μας. Ξαναζήσαμε όπως το κρυφό σχολείο στα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, την κρυφή εκκλησία.  Και βγήκαμε και από αυτή την καταπίεση πιο δυνατοί και πιο ενισχυμένοι. Το αποδεικνύει ο λαός μας καθημερινά έστω και αν νιώθει μία απογοήτευση από τους Ταγούς του.
Αυτή τη φορά όμως, είναι η ώρα της  ευθύνης όχι μόνο για τον ίδιο τον Ιερώνυμο, αλλά πρωτίστως για την ίδια την υπόσταση και την ύπαρξη του Συνοδικού Συστήματος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το  θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας απο ομόφυλα ζευγάρια, που προωθεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ουσία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας με την διάλυση του πυρήνα της Ελληνικής Οικογένειας…!!!
Πρίν από λίγες ημέρες  στους αντίθετους με αυτό το υπό σύσταση νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων είδαμε μια ανακοίνωση που όταν ήρθε στα δημοσιογραφικά γραφεία την διαβάζαμε και την ξαναδιαβάζαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας  για το εάν είναι αληθινή ή πρόκειται για fake news !
Με μια λοιπόν ξεκάθαρη πέρα ως πέρα ανακοίνωσή της, η Ιεραρχία των εν Ελλάδι Ρωμαιοθολικών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία διαφώνησε με κάθε τρόπο και ξεκάθαρα με το υπό συζήτηση σχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που προωθεί να φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση, ερχόμενη μάλιστα  σε πλήρη αντίθεση ακόμη και με τις απόψεις που συχνά εκφράζει ο Πάπας για το θέμα αυτό. Η Καθολική Ιεραρχία έπιασε στον ύπνο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο της  Ιεραρχίας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν έχει κάποιον άλλον πάνω από το κεφάλι της και επομένως μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Αλλά ακόμη δεν έχει συνέλθει για το θέμα αυτό.
Η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία, περιμένει πότε θα διαβάσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο Προκαθήμενός της για να πάρει θέση. Τί δεν καταλαβαίνει ο Μακαριώτατος και θέλει το γραπτό κείμενο του νόμου  για να αντιδράσει;

 

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του το περιέγραψε. Μας είπε τι θα κάνει. Τι περιμένουμε;
Πότε  θα αρχίσουν  οι ακρίτες Μητροπολίτες να ομιλούν και να ενημερώνουν τον λαό και να  ασκούν με τον τρόπο τους  πιέσεις στους βουλευτές των επαρχιών τους;  Αν ασκούν βέβαια γιατί από μια πρόχειρη ματιά που ρίξαμε σε δηλώσεις και παρεμβάσεις Μητροπολιτών, πλην κάποιων φωτεινών εξαιρέσεων,οι περισσότεροι συναγωνίζονται τον Αρχιεπίσκοπο στη σιωπή. Λες και φοβούνται να πάρουν θέση. Λες και το θέμα δεν τους αφορά.
Αλλά θα παρουσιάσουμε σε επόμενο κείμενο τον χάρτη όλων των αντιδράσεων των Μητροπολιτών. 
Ωστόσο το  Κέντρο της Εκκλησίας μας , ο Αρχιεπίσκοπος, έπρεπε να αντιδράσει όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το θέμα  και να… κόψει τον βήχα και την φόρα με την οποία όρμησαν  κάποιοι να αλλάξουν το οικογενειακό δίκαιο.
Δυστυχώς, μεγάλος γεννιέσαι…δεν γίνεσαι…!!!  Η Εκκλησία της Ελλάδος κατάντησε σαν μία  μικρή Επαρχιακή Μητρόπολη!
Αν και πολλοί Επαρχιούχοι έβαλαν κυριολεκτικά τα γυαλιά στον Πρώτο της Εκκλησίας μας  και ικανοποίησαν  το Ποίμνιό τους αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ο λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του είναι αντίθετος με το θέμα αυτό  και δυστυχώς πιστεύει ότι η Εκκλησία σιωπά και συνεργάζεται αρμονικά στη διάλυση του υπάρχοντος οικογενειακού δικαίου.
 Μακαριώτατε αποφασίστε να μιλήσετε καθαρά στον λαό. Τι ακριβώς φρονείτε! Έστω και τώρα, ανακοινώσατε  στον λαό μας την θέση της Εκκλησίας, που είναι η θέση του Ευαγγελίου, η θέση του Χριστού! Τολμήσετε να πείτε το χρυσοστομικό “ουκ έξεστι” κ.Πρωθυπουργέ να μαγαρίζετε το ιερό μυστήριο του γάμου, να διαλύετε την οικογένεια και να τορπιλίζετε το Έθνος ! Τολμήσατε! Και θα μείνετε στην Ιστορία!

 

Αλλιώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι γιαυτά που θα ζήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Θα πληρώσουμε όλοι τα επίχειρα των πράξεων της Κυβέρνησης. Και τότε «θα μας κρίνουν οι νεκροί και οι αγέννητοι»! 
Ακόμη μια φορά οδηγούμαστε ανυποψίαστοι ως πρόβατα επι σφαγήν και αυτοί που πρέπει να αντιδράσουν σιωπούν!