You are currently viewing Η δοκιμασία του Σεβ. Ιερισσού Θεοκλήτου άνοιξε τα απύλωτα στόματα των αρνητών της πίστεως και της υποκρισίας

Η δοκιμασία του Σεβ. Ιερισσού Θεοκλήτου άνοιξε τα απύλωτα στόματα των αρνητών της πίστεως και της υποκρισίας

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
 

Ήλθε η δοκιμασία του Σεβ. Ιερισσού κ. Θεοκλήτου να ανοίξει τα απύλωτα στόματα των υβριστών της Εκκλησίας και να αρχίσουν πάλι να λένε για την θεία κοινωνία και τα λοιπά ηχηρά παρόμοια. 

Αυτοί που μας εγκαλούν για την μη τήρηση μέτρων στις Εκκλησίες μας  και για τις μάσκες εντός των ναών, με το αιτιολογικό ότι ενδιαφέρονται  για το καλό μας για να μην κολλήσουμε, τώρα που ασθένησε ένας Επίσκοπος της Εκκλησίας μας δεν  σέβονται την ταλαιπωρία του αλλά τον διασύρουν με ανυπόστατες φήμες και φληναφήματα του τύπου ότι κόλλησε και τους άλλους συλλειτουργούς του Αρχιερείς και ιερείς στον Άγιο Δημήτριο και ενδεχομένως και πιστούς. 
Ο Σεβ. Ιερισσού βγήκε με μια δήλωση και αποκατέστησε τα πράγματα και τάπωσε όπως τους άξιζε τους γελοίους σχολιαστές των Μέσων Μαζικής Παρά-πληροφόρησης! 
Ο Σεβασμιώτατος, με την δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι “ο κορονοϊος δεν με επεσκέφθη στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας”. Επίσης ο κ. Θεόκλητος, ζητά από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία, και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το εν λόγω γεγονός εις βάρος τις Εκκλησίας και του ιερού κλήρου!
Πρόκειται για αθλιότητες ανθρώπων που δεν σέβονται τίποτα. 
Ο απ. Πέτρος γράφει ότι ο διάβολος «ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη».
Κάπως έτσι ωρύονται στις μέρες μας και κάποιοι βαλσαμωμένοι με το δηλητήριο  Της απιστίας άνθρωποι-όργανα του διαβόλου –ή όπως αλλιώς θέλετε χαρακτηρίστε τους- στην προσπάθειά τους να βγάλουν «απ’ την μύγα ξύγκι» που έλεγε και η γιαγιά μου!
Στην προκειμένη περίπτωση, να στοχοποιήσουν για άλλη μια φορά την Εκκλησία και να κατηγορήσουν τον κλήρο.Τώρα τους δόθηκε η ευκαιρία με την αδιαθεσία του Σεβ. Ιερισσού. Και θέλουν να βγάλουν στην σέντρα και τους υπόλοιπους Ιεράρχες που συλλειτούργησαν μαζί του και τους ασκούν όπως πληροφορούμαι ένα ιδιότυπο μπούλινγκ ζητώντας τους επίμονα να πάνε να κάνουν εξέταση για κορονοϊό  και να μπουν σε δεκαπενθήμερη καραντίνα. Είναι τραγικό και μόνο που το λένε οι άσχετοι! Να πάνε να κάνουν εξέταση γιατί το θέλουν και γιατί πρέπει αλλά να το υποδεικνύουν οι αλιβάνιστοι για να προστατεύσου δήθεν τους πιστούς και την Εκκλησία!! Τόση υποκρισία συμπυκνωμένη σε ένα αφυδατωμένο αλλά…καλοπληρωμένο καθώς φαίνεται ενδιαφέρον! 
Τελικά, ξέρετε τι σκέφτομαι; Κάποιοι άνθρωποι διακατέχονται από διάφορα συμπλεκτικά σύνδρομα, γιαυτό και επιδίδονται συνήθως σε μία έντονη λασπολογία. Πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα  και… όποιον πιάσει ο Χάρος!
Ωστόσο, για να μιλήσουμε σοβαρά, είναι το λιγότερο άηθες και ανήθικο και υποτιμητικό  να υβρίζονται ευκαίρως-ακαίρως όσια και ιερά της πίστεώς μας, να στοχοποιείται τόσο μεροληπτικά και μονόπλευρα η Εκκλησία και οι κληρικοί να χρησιμοποιούνται ως «αποδιοπομπαίοι τράγοι».
Ο λαός μπορεί να πολιορκείται από επιλήσμονες δημοσιογραφίσκους, να βομβαρδίζεται από κατευθυνόμενα παπαγαλάκια, να τρομοκρατείται από αργυρώνητους επιστήμονες και να σιωπά.
Εν τούτοις το θεριό κάποτε ξυπνά και βρυχάται! Στο αίμα του ρέει αίμα επαναστατικό, αντιστασιακό, αδούλωτο! Θα έρθει η ώρα που ο λαός αυτός θα αντιληφθεί το κίβδηλο από το αληθινό. 
Και θα μιλήσει. Θα αντιδράσει. 
Θα αποτινάξει τον σύγχρονο ζυγό, που τον κρατά σιδηροδέσμιο. Και τότε θα επιστρέψει. Θα επιστρέψει στην μάνα του την Εκκλησιά κι εκεί θα περιμένουν οι ποιμένες. Αυτοί που τώρα υβρίζονται! Σ’ αυτούς θα στραφούμε πάλι. Κι αυτοί θα μας δεχθούν με αγάπη και κατανόηση.
 
Να δώσει ο Θεός να μην αργήσει αυτή η ευλογημένη ημέρα! Ως τότε ας αφήσουμε τους κληρικούς μας ήσυχους στο καθήκον τους  και ας ευχόμαστε να τους φωτίζει ο Θεός ώστε να πράτουν το σωστό και το συμφέρον για την Εκκλησία του. Και ας ασχοληθεί ο καθείς με τα του οίκου του.