You are currently viewing Φθιώτιδος Συμεών: «Το κακό νικιέται πάντοτε με το αγαθό»

Φθιώτιδος Συμεών: «Το κακό νικιέται πάντοτε με το αγαθό»

  • Reading time:1 mins read

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» για το νέο έτος 2022 ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το απόγευμα της Παρασκευής 28ης Ιανουαρίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο πλαίσιο μάλιστα του τριημέρου εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αφού συνεχάρη τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τους καθηγητές του Ωδείου, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν όλες οι δομές της Μητρόπολης την ασφάλεια και την υγειονομική προστασία όλων των μελών τους και τόνισε την σημασία της ενότητας και της συνεργασίας, επειδή κανένα σπουδαίο έργο δεν γίνεται μόνο από έναν, αλλά όλα τα καλά έργα γίνονται από πολλούς. “Το κακό δυστυχώς μπορεί να το κάνει και μόνο ένας, ένας στους χιλιάδες, ενώ το καλό θέλει πολλούς. Το καλό μας θέλει όλους” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Επεσήμανε επίσης ότι «η σημαία της προσπάθειάς μας πρέπει να είναι ο Παύλειος λόγος: το κακό νικιέται πάντοτε με το αγαθό. Μή νικῶ ὑπό τοῦ κακοῦ, ἀλλά νίκα ἐν τῷ αγαθῷ τό κακόν και ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος αφού εξήρε την συμβολή των ιερέων στη λειτουργία των 8 παραρτημάτων του Ωδείου σε όλη τη Μητρόπολη μας επεσήμανε πως “καλό είναι να θέτουμε μόνοι μας στόχους υψηλούς και να βάζουμε τον πήχη ψηλά καλλιεργώντας ο καθένας από εμάς το τάλαντο που του έχει χαρίσει ο Θεός και πετυχαίνοντας παράλληλα να γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της μουσικής και να προβάλλει όλα τα καλά που έχει μέσα του”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έχοντας αποφασίσει να απονέμει κάθε χρόνο τιμητικές διακρίσεις στους ανθρώπους και τους θεσμούς της μουσικής παιδείας, οι οποίοι δίνουν χώρο στα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους, κατά τη διάρκεια της

τελετής, τίμησε στο πρόσωπο του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λαμίας κ. Νίκου Τζήμα όλη την άχρι τούδε προσφορά του Μουσικού Σχολείου στα μουσικά δρώμενα και στον πολιτισμό της περιοχής, προτρέποντας όλους να στηρίξουν την προσπάθειά τους με κάθε τους δύναμη. Ο κ. Τζήμας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον κ. Συμεών αλλά και προς το Ωδείο “ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ” για την στήριξη του Σχολείου και την συνεργασία τους με αυτό.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος έθεσε τους βασικούς άξονες πορείας του Ωδείου που είναι η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών, η προσφορά μουσικής παιδείας ανώτερου επιπέδου και η δημιουργία παιδιών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Επίσης αφού ανέφερε τους επόμενους στόχους του Ωδείου ευχαρίστησε τους καθηγητές για την αγάπη και την επιμέλεια που επιδεικνύουν καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη στήριξη και την πατρική του μέριμνα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια οι καθηγητές του Ωδείου: κ. Δημήτρης Λόζος (Διευθυντής Ορχήστρας και καθηγητής Βιολιού), κ. Φωτεινή Περώνη (καθηγήτρια Πιάνου και Θεωρητικών) και κ. Ευαγγελία Γούβαλη (καθηγήτρια Προπαιδείας και Παραδοσιακού Τραγουδιού).

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος διένειμε πλούσια δώρα που αντιστοιχούσαν στα πέντε φλουριά της Βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Φρούραρχος Λαμίας κ. Μιχαήλ Κρητσωτάκης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος κ. Κατερίνα Καλογήρου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λαμίας κ. Νίκος Τζήμας μαζί με μαθητές και καθηγητές του Σχολείου, ο Διευθυντής του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, οι καθηγητές του Ωδείου της

Μητροπόλεώς μας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» καθώς και αντιπροσωπεία των μαθητών του Ωδείου.

IMG_1822