You are currently viewing Φθιώτιδος Συμεών: «Όταν λοιπόν κανείς γευτεί Ανάσταση, δεν χορταίνει!!»

Φθιώτιδος Συμεών: «Όταν λοιπόν κανείς γευτεί Ανάσταση, δεν χορταίνει!!»

  • Reading time:1 mins read

Στην όμορφη ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, στα πλέον απομακρυσμένα όρια της Φθιώτιδος με τους νομούς Ευρυτανίας και Καρδίτσας, συνέχισε σήμερα την αναστάσιμη ποιμαντική περιοδεία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών σήμερα Λαμπροτρίτη, τέλεσε την Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη νεοσύστατη Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου, ένα προσωπικό όραμα, τάμα και προσφορά του Εξοχωτάτου τ. Υπουργού και Καθηγητού Χειρουργικής κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, το οποίο επί των ημερών του κ. Συμεών λαμβάνει σάρκα και οστά.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών πλαισίωσαν ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. π. Παρθένιος Κουκούλης, οι πατέρες της Μονής αλλά και ιερείς που διακονούν το μοναστήρι και την περιοχή, ενώ το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας και Καθηγητή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ευθύμιο Τσούμα, τη συνοδεία του Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Φθιώτιδος «Νικόλαος Δοχειαρίτης» και Λαμπαδάριο του ως άνω Ιερού Ναού κ. Γεώργιο Παλιούρα.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της Διακαινησίμου Εβδομάδας και αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναστάσιμη αποστολή της νέας αυτής Μονής σε μία τόσο απομακρυσμένη περιοχή.

Ο κ. Συμεών όμως έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σύσταση και επάνδρωση αυτής της νέας Μονής της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του σπουδαίου πολιτικού άνδρα της Φθιώτιδος κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου.

«Αυτός ο τόπος δημιουργήθηκε χάρη στο όραμα και στην αγάπη και στην ευλάβεια του αγαπητού μας εν Χριστώ αδελφού

και εξοχωτάτου Υπουργού Αθανασίου Γιαννόπουλου, προκειμένου να αποτελέσει ένα πνευματικό τόπο λαμπρό για το μέλλον.

Όλα τα οράματα οράματα έχουνε ως προοπτική να μην έχουν πήχη, να μην έχουν ταβάνι, ίσα ίσα κάθε φορά που φτάνει κανείς στο πήχη, έρχεται και δημιουργείται ένας νέος πήχης. Είναι όπως στον αθλητισμό με τα ρεκόρ, πιάνουμε ένα ρεκόρ τότε πάμε να σπάσουμε το επόμενο και το επόμενο και το μεθεπόμενο. Όταν λοιπόν κανείς γευτεί Ανάσταση, δεν χορταίνει!! Θέλει κι άλλη Ανάσταση! Και άλλη! Και άλλη! Και άλλη!

 

Έτσι λοιπόν και αυτός εδώ ο τόπος ο ευλογημένος καλείται να γίνεται συνεχώς όλο και καλύτερος, όλο τελειότερος, τόπος αγιασμού, τόπος προσευχής, τόπος ξεκούρασης των ανθρώπων».

Ακολούθησε εόρτια δοχή στο Αρχονταρίκι της Μονής προς όλους τους παρευρισκομένους εορταστές, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και την χαρά για μια πνευματική επικοινωνία με όλους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ελένη Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, οι Δήμαρχοι: Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Πριν την αναχώρηση του από την Μονή ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον κ. Γιαννόπουλο και τον Βουλευτή κ. Κοτρωνιά, επισκέφτηκαν τον χώρο στον οποίο σχεδιάζεται η ανέγερση του νέου μεγάλου ξενώνα φιλοξενίας της Ιεράς Μονής.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

IMG_1837