You are currently viewing Ταύτιση απόψεων Εκκλησίας Κύπρου – ΕΔΕΚ

Ταύτιση απόψεων Εκκλησίας Κύπρου – ΕΔΕΚ

  • Reading time:1 mins read

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, να δηλώνει πως με την ΕΔΕΚ, για πολλοστή φορά απεδείχθη ότι ευρισκόμεθα στα ίδια χαρακώματα και έχουμε την ίδια γραμμή.

Μας ενδιαφέρει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά, να ζήσει ο λαός μας, Έλληνες και Τούρκοι να ζήσουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στη γη των πατέρων τους, αυτή είναι η προσπάθεια της Εκκλησίας, επειδή θέλουμε αυτός ο τόπος να δει καλύτερες ημέρες, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των αμοιβαίων υποσχέσεων ότι σε τακτά διαστήματα θα επαναλαμβάνονται αυτές οι συναντήσεις για να γίνεται ανταλλαγή απόψεων σε σοβαρά θέματα, που ανησυχούν την πατρίδα μας.

“Είναι γεγονός ότι μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και διακατεχόμεθα από τις ίδιες ανησυχίες για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής”, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος.

Ανέφερε επίσης ότι ανταλλάγησαν πολύ εποικοδομητικές απόψεις, με πρόθεση και στόχο η ΕΔΕΚ και Εκκλησία να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην επίτευξη μιας δημοκρατικής λύσης στο εθνικό πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, η οποία θα δημιουργεί συνθήκες για ευημερία και οικονομική ανάπτυξη του λαού και να κατοχυρώνει τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις, όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.