You are currently viewing Θερμή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη από την Αδελφότητα του Μπόζε

Θερμή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη από την Αδελφότητα του Μπόζε

  • Reading time:0 mins read

Θερμά υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο ηγούμενος π.Έντζο Μπιάνκι και τα μέλη της Αδελφότητας του Μπόζε  στο Μετόχι της Μονής που βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Σαν Τζιμινιάνο της Τοσκάνης.

Εκτός από την Αδελφότητα τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν επίσης ο επιχώριος ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος της Βολτέρα  Αλμπέρτο Σιλβάνι, επίσκοποι των όμορων επαρχιών, οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών – μεταξύ των οποίων και πολλοί Ορθόδοξοι – καθώς και φίλοι της Μονής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολο και Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιο καθώς και τον Μ.Αρχιδιάκονο Ανδρέα, προσφώνησε ο λογιότατος Ηγούμενος της Αδελφότητας, π.Έντζο Μπιάνκι. Ο Ηγούμενος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και στο επιτελούμενο έργο από την Αδελφότητά της Μονής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αντιφώνησή του εξέφρασε την χαρά του για την επανασυνάντηση με την Αδελφότητα του Μπόζε. Αναφέρθηκε δε στη διακονία και την αποστολή του Μοναχού, στη σημασία της προσευχής αλλά και στον εορταζόμενο Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Μετά την κοινή τράπεζα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, γνωστός για την αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί μέρος της Δημιουργίας του Θεού, περπάτησε στον κήπο της Μονής που είναι γεμάτος από λουλούδια αλλά και λαχανικά που φροντίζουν οι μοναχοί.