You are currently viewing Αρχιερατικός εσπερινός Αγ. Νεκταρίου Μπρούκλιν
Ο Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, χοροστατεί του Αρχιερατικού εσπερινού. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Αρχιερατικός εσπερινός Αγ. Νεκταρίου Μπρούκλιν

  • Reading time:1 mins read
Του Μιχάλη Κακιά/ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελου, βοηθούμενος από πλειάδα ιερέων, τελέστηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στον κατάμεστο από πιστούς εορτάζοντα ιερό ναό του Αγ. Νεκταρίου στο Μπρούκλιν.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος

μίλησε για τη ζωή και το βίο του αγίου Νεκταρίου, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο Άγιο της Ορθοδοξίας και παρότρυνε τους πιστούς να αγαπήσουν περισσότερο την προσευχή, να δώσουν παρηγοριά σε πονεμένες και άρρωστες ψυχές, όπως έκανε και εκείνος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη παραμονής του εκκλησιαστικού καθεστώτος και της δομής των Μετοχίων της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου υπό το παρών σύστημα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και όχι στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οπως ανέφερε, “Ηρθα σήμερα εδώ για να υπενθυμίσω σε όλους ότι αυτή η Μονή είναι Πατριαρχική Μονή και θα συνεχίσει να ηγείται και να εμπνέεται από την σοφία του Πατριάρχη μας.

Ολα τα Μετόχια της Αγίας Ειρήνης προσφέρουν  πνευματικότητα, Ορθόδοξη θεολογία και εκκλησιολογία, έργο που πρέπει να συνεχιστεί υπό το παρών σύστημα.

Ο κατάμεστος από πιστούς εορτάζοντας ιερός ναός του Αγ. Νεκταρίου στον αρχιερατικό εσπερινό. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

 

Οι δικοί σας παπάδες, σε αντίθεση με ορισμένους  άλλους που τους ενδιαφέρει το χρήμα, χύνουν ιδρώτα. Με δάκρυα και πόνο μέσα στην ψυχή τους προσφέρουν τον Χριστό, στερημένοι από τον εαυτό τους και την οικογένεια τους. Οπως η περίπτωση του εδώ ιερατικού προϊσταμένου, π. Απόστολου Μανωλούδη, ενός εξαίρετου πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος, εκτός από ιερέας εργάζεται και αλλού για να μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του.

Δεν έχω πρόβλημα με την εργασία διότι ένας παπάς  μπορεί οπουδήποτε να διδάξει τον Χριστό. Το πρόβλημα μου ως Μητροπολίτης, ως μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, είναι όλα τα Μετόχια, του Αγ. Νεκταρίου, του Αγ. Νικολάου εδώ στο Μπρούκλιν, στην Αστόρια, στο Σικάγο, στη Φλόριδα, να μπορέσουν να συνεχίσουν να βρίσκουν καρποφόρο έδαφος για να σπείρουν, όπως κάνουν χρόνια τώρα, τον σπόρο της αλήθειας και τον λόγο του θεού, με κατεξοχήν ηγούμενο στο πηδάλιο τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.

Οφείλουμε να προφυλάξουμε την Εκκλησία μας από κάθε κακό, από κάθε ανορθόδοξο, από κάθε σατανά που προσπαθεί να διακόψει το θεάρεστο έργο που επιτελείται τόσα χρόνια.

Ολοι μαζί με μια γροθιά να πούμε όχι σε όποιον προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Η Εκκλησία μας έχει ανάγκη από νέα παιδιά, από ανθρώπους που θα την στελεχώσουν και θα συνεχίσουν το έργο το δικό μας και εσείς έχετε αποδείξει με την προσφορά και την αγάπη σας ότι έχετε λαμπρό παρών και μέλλον.

Θα ήθελα να σας μεταφέρω και τις ευχές, την αγάπη και αφοσίωση του ηγούμενου της Πατριαρχικής Μονής, Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου αλλά και την ευγνωμοσύνη για το έργου που επιτελείται εσείς οι πιστοί.

Ο θεός να είναι μαζί σας και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορταζόμενες.”

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Απόστολος Μανωλούδης, έστειλε μέσω “Εθνικού Κήρυκα” το εξής χαιρετηστήριο μήνυμα, “Για ακόμη μια χρονιά η χάρις του Θεού μας οδήγησε στην 9ην Νοεμβρίου ημέρα κατά

την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του Μεγάλου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη θαυματουργού ενός Αγίου που σημάδεψε με την υπομονή, την προσευχή το άγιο παράδειγμα και τα πολλά θαύματά τον 20ο αιώνα.

Μέσω της εορτής μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον Θεό, να δούμε τις αμέτρητες ευεργεσίες του, αλλά κυρίως να προσευχηθούμε κλήρος και ο λαός, και με πίστη και αγάπη να συμμετέχουμε στο ποτήριο της ζωής, στο Σώμα και στο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.”

Τα μέλη του συμβουλίου, Φωφώ Κοκκινάκη, Μυρωτή Δρόσου, Χρυσούλα Φουρτούνη, Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου και Χρήστος Καρακωσταντάκης, ευχαρίστησαν μέσω της εφημερίδας τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για τον στολισμό της εκκλησίας και την προετοιμασία του δείπνου και τον γλυκισμάτων και ευχήθηκαν η εκκλησία του Αγ. Νεκταρίου να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια το θεάρεστο της έργο.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Ευάγγελου.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών η Φιλόπτωχος Αδελφότητα προσέφερε γεύμα και γλυκά στους πιστούς.