You are currently viewing Το «ύστατο χαίρε» στον πατέρα του Νειλουπόλεως Γενναδίου

Το «ύστατο χαίρε» στον πατέρα του Νειλουπόλεως Γενναδίου

  • Reading time:1 mins read

Στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, εψάλλη η εξόδιος Ακολουθία, σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, για τον κεκοιμημένο πατέρα του μητροπολίτου Νειλουπόλεως Γενναδίου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Την εξόδιο Ακολουθία τέλεσαν εκ Προσώπου του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’, οι Σεβ. Γουϊνέας κ.Γεώργιος, Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. στην Αθήνα και Ειρηνουπόλεως κ.Δημήτριος.

Επίσης συμμετείχαν και εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ.Νικόλαος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Λευκοπόλεως κ.Πολύκαρπος, με συνοδεία Κληρικών τους.

Σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Ελευθερουπόλεως, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτ. Αθανάσιο Παπαδάκη, ο οποίος εντολή του Σεβ. Ελευθερουπόλεως κ.Χρυσοστόμου, εκφώνησε τον επικήδειο και υπεδέχθη τους Αρχιερείς, αλλά και πλήθος Κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Φιλίππων, Δράμας, Ξάνθης, Λαγκαδά, Ελασσώνος και Ιερισσού, προσήλθαν και έλαβαν μέρος στην εξόδιο Ακολουθία.

Ο Σεβ. Γουϊνέας κ.Γεώργιος, εκ Προσώπου της Α.Θ.Μακαριότητος, μίλησε καταλλήλως και μετέφερε προς τον μητροπολίτη Γεννάδιο και την Οικογένειά του, την αγάπη, τη στήριξη και τις συλλυπητήριες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ο Οποίος επικοινώνησε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το δυσάρεστο γεγονός με την Οικογένεια και τον Σεβ. Γεννάδιο, για να τους στηρίξει στη δοκιμασία τους αυτή.

Στην Νεκρώσιμη Ακολουθία, παρέστησαν ο Δήμαρχος Παγγαίου (Ελευθερουπόλεως), άλλοι Δήμαρχοι της Περιοχής, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών, Βουλευτές και άλλοι Παράγοντες της Ελευθερουπόλεως και του Νομού Καβάλας.

Η Οικογένεια του μητροπολίτου Γενναδίου εκφράζει προς όλους ευγνώμονες ευχαριστίες, ιδιαιτέρως δε προς την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, για την πολλαπλή & έμπρακτη συμπαράσταση και παρηγορία του, καθώς και προς τον Σεβ. Ελευθερουπόλεως κ.Χρυσόστομο για την πάσης φύσεως διευκόλυνση ώστε να τελεσθεί η εξόδιος Ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεώς του.