You are currently viewing Ο Φιλίππων Προκόπιος στο Φανάρι…

Ο Φιλίππων Προκόπιος στο Φανάρι…

  • Reading time:1 mins read

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΠ´ΑΜΒΩΝΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ! ΗΤΑΝ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!
Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
<< …. Έχουν συμβεί πολλά μέσα εις τον χρόνον και την ιστορίαν. Πρόκειται περί μιάς λειτουργικής και όχι συμβατικής πραγματικότητος, η οποία ούτε μονομερώς καταργείται, ούτε με περιστασιακάς επιλογάς ή καιρικάς, ιδεολογικάς σκοπιμότητας αλλοιώνεται!
Παρενέργειαι της σχέσεως ταύτης, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά πηγάζουν πάντοτε από την υποκειμενικής θεώρησίν των και όχι από την ίδια την εικόνα. Αύτη έχει δοκιμασθεί εις την ροήν του χρόνου και διατηρεί αμετάβλητον, την υπέροχον πρωτοτυπίαν και την υπερβατικήν έκφρασιν της συνθέσεως. Ωστόσο η εικόνα πρέπει να ανακτήση την αυθεντικήν λειτουργικήν σχέσιν μετά των πρωτοτύπων, ώστε να προβάλλη συνεχώς την προοπτικήν της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης, της πνευματικής αυτής συμπορεύσεως, ανακτώσης εις την εποχήν μας, έναν νέον δυναμισμόν αναγκαιότητος και προοπτικής, ο οποίος προσδιορίζει την Οικουμενικήν παρουσία των, μέσα από μίαν και μόνην κοινήν πορεία συμφωνίας και συναλληλίας και όχι ε ξ α ρ τ ή σ ε ω s και π ο δ η γ ε τ ή σ ε ωs!>>