You are currently viewing Πάφου Γεώργιος: ”Είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας”

Πάφου Γεώργιος: ”Είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας”

  • Reading time:1 mins read

Με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού του ποντιακού ελληνισμού αλλά και των ηθών και των εθίμων που έχουν φέρει στην προσφυγιά, η Ιερά Μητρόπολη Πάφου σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης ετοιμάζονται για την διοργάνωση διήμερων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν συνέδριο και τέλεση μνημόσυνου , σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πάφου προς την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης , το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης συνεδρίασε εκτάκτως , σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ηλία Ιορδάνη με μοναδικό θέμα την αποδοχή της πρότασης για την πραγματοποίηση της κοινής εκδήλωσης τον Μάιο για τον κυπριακό και ποντιακό Πολιτισμό που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Πάφο .

Σε απαντητική επιστολή που απέστειλε ο κ Ιορδάνης αναφέρει στον Πάφου Γεώργιο πως η σχετική πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή με συγκίνηση και ενθουσιασμό ενώ στο παρών στάδιο εξετάζεται η θεματολογία και το ύφος της εκδήλωσης και από τις δύο πλευρές.

Ο Μητροπολίτης Πάφου σημείωσε πως η Αργυρούπολη ήταν πόλη στο Πόντο κοντά στην Τραπεζούντα και τώρα με την προσφυγιά , οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη νέα Αργυρούπολη κοντά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε επίσης πως για το συνέδριο έχουν ενημερωθεί ήδη ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης και Αργυρουπόλεως Συμεών , εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φορείς του Ποντιακού Ελληνισμού ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την εκδήλωση .

Ο Μητροπολίτης Πάφου έστειλε επίσης το μήνυμα πως σκοπός “είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ό,τι πάθαμε στον Πόντο να μην το πάθουμε στη Κύπρο”.