You are currently viewing Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μέγαρο Μαξίμου δύο φορές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μέγαρο Μαξίμου δύο φορές.

  • Reading time:0 mins read

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο και την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η ατζέντα των συνομιλιών είναι ευρεία, καθώς οι δυο συναντήσεις έχουν διαφορετικό χαρακτήρα.

Αύριο ο κ. Ιερώνυμος συνοδεία δυο Συνοδικών Μητροπολιτών θα πραγματοποιήσει ανταποδοτική επίσκεψη στον πρωθυπουργό.

Μέγαρο Μαξίμου και Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν δημιουργήσει ένα σταθερό αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας τόσο σε θεσμικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό είναι άριστες, κάτι που αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο γεύμα που είχαν οι δυο τους για περισσότερες από τρεις ώρες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις μετριοπαθείς αντιλήψεις και τους ήπιους τόνους του, ενώ επιθυμεί να στηριχθεί  και να επεκταθεί, σε συνεργασία και με τις κρατικές υπηρεσίες  και φορείς, το πολύπλευρο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος θα περάσει και πάλι το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, καθώς και οι τοπικές Μητροπόλεις των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που έχουν πληγεί περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών. Προσκλήσεις, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, έχουν λάβει οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβος και Μηθύμνης Χρυσόστομος από το νησί της Λέσβου, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, καθώς και οι Μητροπολίτες Λέρου Παΐσιος και Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, που υπάγονται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.