You are currently viewing Νέα τροπή παίρνει η ρήξη που προκάλεσαν οι υποψηφιότητες για την Μητρόπολη Γρεβενών!

Νέα τροπή παίρνει η ρήξη που προκάλεσαν οι υποψηφιότητες για την Μητρόπολη Γρεβενών!

  • Reading time:1 mins read

Ο Πνευματικός Πατέρας, επέστρεψε στον Πνευματικό Υιό την επιστολή του,ως απαράδεκτη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς!

 
Ποιός να το περίμενε οτι η κατάληψη μίας Μητρόπολης θα αποτελούσε το μήλον της έριδος μεταξύ δύο Ιεραρχών που τους συνέδεε μία πολύχρονη πνευματική σχέση και θα την οδηγούσε μάλιστα σε τέτοια ρήξη!
Ως απαράδεκτη επέστρεψε ο Πνευματικός Πατήρ την επιστολή του Πνευματικού Υιού και μάλιστα δεν αρκέστηκε στην επιστροφή αλλά την συνόδευσε με ένα διαβιβαστικό με πολυ καυστικό περιεχόμενο! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γέρων Ιεράρχης μετά το πρώτο “σόκ” που υπέστη από το περιεχόμενο της επιστολής που έλαβε από τον ευεργετηθέντα αχάριστο πνευματικό του υιό, αποφάσισε να αποστείλει πίσω την επιστολή χαρακτηρίζοντάς την επιεικώς ως “απαράδεκτη που βρίθει ανακριβειών, ύβρεων, αχαριστίας και αγνωμοσύνης και του εύχεται να καταλάβει το λάθος του και να αισθανθεί μεταμέλεια.
Οι γνωρίζοντες τον Γέροντα Ιεράρχη λένε οτι έχει στενοχωρεθεί πολύ από την συμπεριφορά αυτή του μέχρι πρότινος κορυφαίου των Πνευματικών του υιών!
— Είναι άσχημο να γεύεται κανείς την άψινθο της αχαριστίας και μάλιστα από τους δικούς του ανθρώπους, ακούστηκε να λέγει στους συνεργάτες του!
Αυτό που έχει πληγώσει ακόμη περισσότερο τον Γέροντα Ιεράρχη είναι οι “φήμες” που όπως λένε οι πληροφορίες μας εκπηγάζουν από τους ίδιους αυτούς ανθρώπους οτι ο Γέρων ιεράρχης έχει … “ρετάρει πιά”, οτι δήθεν ” δεν καταλαβαίνει” , οτι “ξεχνάει”, και με υποτιμητικές εκφράσεις όπως “άστον αυτόν πιά γιατί γέρασε “και ” είναι του χεριού μας”, και άλλα ηχηρά παρόμοια!
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία ζοφερή ατμόσφαιρα η οποία έχει στενοχωρέσει και προβληματίσει πολλούς Ιεράρχες μας και μάλιστα εξ αυτών που δεν εκφράζονται συνήθως για τέτοιες ενδοοικογενειακές υποθέσεις!

Ως γνωστόν,τα ακριτικά Γρεβενά , αυτή η μικρή αλλά ιστορική Μητρόπολη της Μακεδονίας,ευθύς αμέσως μετά την Κοίμηση του Γέροντα Μητροπολίτη Σεργίου, αποτέλεσαν θέμα τριβής και ρήξης μεταξύ δύο κορυφαίων Ιεραρχών , εκ της αυτής πνευματικής οικογένειας, για το ποιός εκ των δύο θα εξασφαλίσει το πολυπόθητο Αρχιεπισκοπικό “χρίσμα” για τον εκλεκτό του ώστε να τρέξει στην κούρσα διαδοχής.
Μάλιστα το όλο θέμα με τον τρόπο που εξελίχθηκε, έφερε στην επιφάνεια ένα ασυνήθιστο για την Εκκλησία μας παρασκήνιο, στο οποίο πρωταγωνιστούν διάφοροι εξωεκκλησιαστικοί παράγοντες με πρώτη και καλύτερη την…. Νικόλ, η οποία θέλει να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή των εκλογών Αρχιερέων!
Το θέμα είναι “ποιός” δίνει το δικαίωμα στον ερμαφρόδιτο αυτό τύπο– απροσδιορίστου φύλου –που έχει καταφέρει με τις πλάτες ισχυρών παραγόντων τους οποίους εφοδιάζει με απαγορευμένους αλλά …εύχυμους καρπούς,να τον έχουν τρουπώσει σε περίοπτη θέση στο πανεπιστήμιο και να κινεί τώρα τα νήματα για την εκλογή νέου Ιεράρχη στα Γρεβενά, με το αζημίωτο φυσικά!