You are currently viewing Με λαμπρότητα ο εορτασμός του ιστορικού ναού Αγίου Γεωργίου στο Καματερό ( Φωτό και video)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του ιστορικού ναού Αγίου Γεωργίου στο Καματερό ( Φωτό και video)

  • Reading time:2 mins read

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην ομώνυμη ιστορικό ναό στο Καματερό.
Των εορταστικών εκδηλώσεων – λόγω κωλύματος του οικείου Ιεράρχη Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρου– προέστη, με την φιλόφρονη άδεια του Σεβ. Ιλίου, ο Σεβ.Μητροπολίτης Καβάσων Εμμανουήλ( του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).
Τόσο στην κατανυκτική ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, όσο και στην πανηγυρική θεία λειτουργία της πανηγύρεως, συμμετείχαν εκτός των Ιερέων του ναού και πλειάδα κληρικών, ενώ παρέστη ο Δήμαρχος Καματερού – Αγίων Αναργύρων,σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και πλήθος πιστών. Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου, την οποία πλαισίωναν νεανίδες με παραδοσιακές ενδυμασίες καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου, η οποία παιάνιζε σχετικά με την λιτανεία εμβατήρια.

Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας, η Φιλόπτωχος Αδελφότης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, παρέθεσε πλούσιο εορταστικό γεύμα και αναψυκτικά σε όλο το εκκλησίασμα στην πλατεία του Ιερού Ναού.
Δείτε σχετικές φωτό από τον διήμερο εορτασμό:

http://youtu.be/NQxhRUSNDPg

DSC_0559 DSC_0572 DSC_0590 DSC_0616 DSC_0727 DSC_0889 DSC_0903