You are currently viewing Μαραθώνος Μελίτων: «Ο Άγιος Γεώργιος είναι εδώ για όλους»

Μαραθώνος Μελίτων: «Ο Άγιος Γεώργιος είναι εδώ για όλους»

  • Reading time:1 mins read

Με τη λαμπρότητα που ακτινοβολεί το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας, εορτάστηκε o Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο ιστορικό ναό της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Της Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων συμπαραστατούμενος από ιερείς όμορων ενοριών.

Ο περικαλλής αυτός ναός ήταν ολάνθιστος και ευπρεπισμένος, ενώ από νωρίς είχε γεμίσει από κόσμο κάθε ηλικίας που προσήλθαν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα και το απότμημα λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και να συμψάλλουν ομοφώνως τον παιάνα της νίκης κατά της φθοράς και του θανάτου.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του ανέφερε πως «ο Άγιος Γεώργιος δια του μαρτυρίου του, είναι πιο κοντά στον Αναστάντα Χριστό για να πρεσβεύει για όλους εμάς. Ο Άγιος Γεώργιος είναι εδώ για όλους εδώ. Για τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους απελπισμένους, τους εν ανάγκη και θλίψη. Ο Άγιος που λαμπρύνει την Ακαδημία Πλάτωνος. Σε αυτό το χώρο που από μικρά παιδιά μάθαμε να ζούμε και να προσκυνούμε την εικόνα Του, έτσι και σήμερα βρισκόμαστε πάλι εδώ να τον παρακαλέσουμε να ακούει τις ικεσίες, να μη μας εγκαταλείψει και να πρεσβεύει στο Θρόνο του Κυρίου μας».