You are currently viewing Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Απάντηση στον π.Βασίλειο Θερμό

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Απάντηση στον π.Βασίλειο Θερμό

  • Reading time:1 mins read

Μεγάλη θλίψη εδοκίμασα, καθώς ανέγνωσα το κείμενο του εκλεκτού Κληρικού π. Βασιλείου Θερμού. Εδοκίμασα θλίψη, καθώς διαπιστώνω, ότι, ως φαίνεται, ο π. Βασίλειος τυγχάνει οπαδός τής παγκοσμιοποιήσεως κλπ.

Σέβομαι τις απόψεις του, αλλά δεν τις ασπάζομαι! Βεβαίως στην απάντησή μου προς τον ασεβέστατο Νίκο Δήμου χρησιμοποίησα σκληρή, πολύ σκληρή, γλώσσα και αυτό για πρώτη φορά στην αρχιερατική μου πορεία.

Το έπραξα, διότι λίγο καιρό πριν είχε και πάλι διατυπώσει τις ανοησίες του για την Ελληνική Επανάσταση, την Αγία Λαύρα, τον παλαιών Πατρών Γερμανό κλπ.
Αυτή τη φορά μου όμως μου έθιξε τα ιερά και τα όσια! Όταν, λοιπόν, συνεχίζει να προβάλει τις ανοησίες του στα εθνικά θέματα, ας τον ανακαλέσουν στην τάξη οι «φωτισμένοι» σαν τον π. Βασίλειο Θερμό! Όταν όμως προσβάλει τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας μας, τότε -κατ΄ανάγκην- πρέπει να σαπίσει το στόμα του, ώστε να σταματήσει να προσβάλει την Αγία μας Ορθοδοξία μας.

Και τώρα ας μου επιτραπεί να ερωτήσω τον αγαπητό μου π. Βασίλειο Θερμό:

Τίμιε και λογιώτατε Πάτερ μου,

Το βράδυ της Αναστάσεως σείς εψάλλατε τους στίχους, που προηγούνται του ύμνου «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», και είπατε τα λόγια:

«Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν»

«Ως εκλείπει καπνός εκλειπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός»

«Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού καί οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν» ;;;;

Δηλ. παρακαλέσατε τον Αναστάντα Χριστό, ώστε οι ασεβείς άνθρωποι «να διασκορπισθούν, νά φύγουν, να εξαφανισθούν από την γη, να γίνουν καπνός, να καούν και να χαθούν ολοκληρωτικά; Ποιοί; Όσοι μισούν τον Θεό»!, δηλ. άνθρωποι αλλαζόνες μικροί, αναστήματος νάνου που αντιμάχονται την Αλήθεια και τη Ζωή, που είναι ο Χριστός!

Εάν τα είπετε όλα αυτά στην Ακολουθία, τότε είσθε ανακόλουθος! Τα γραπτά σας δεν συμφωνούν με τις πράξεις σας! Λυπούμαι, αλλά δεν ευρίσκω επιεικέστερο χαρακτηρισμό.

Εάν, αντιθέτως δεν τα εψάλατε, τότε έχετε παραβιάσει την Ορθόδοξην Λατρεία μας. Μήπως είσθε και οπαδός της «μεταπατερικής» Θεολογίας;
Με πολλή αγάπη και περισσότερη ειλικρίνεια

+ Ο Κ & Αι. Αμβρόσιος