You are currently viewing Λογική του παραλόγου – Εδώ η χώρα χάνεται και κάποιοι Μητροπολίτες θέλουν …βοηθούς Επισκόπους!!

Λογική του παραλόγου – Εδώ η χώρα χάνεται και κάποιοι Μητροπολίτες θέλουν …βοηθούς Επισκόπους!!

  • Reading time:1 mins read

Ο ΠΑΠΑ ΤΖΟΥΜ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ….

Σε μία εποχή που μία τεράστια οικονομική κρίση, μαστίζει τη χώρα μας και ο λαός μας έχει γονατίσει και υποφέρει από την ανέχεια και τις υποχρεώσεις που αποτελούν συνέπεια αυτής της κρίσης, οι Αρχιερείς μας μέσα στις πολλές άλλες…. φροντίδες που καταβάλλουν για να ανακουφίσουν το ποίμνιό τους, κάνουν και κάτι ακόμη που δείχνει την …λογική του παραλόγου που κατευθύνει μερικούς απ´αυτούς.
Σε μία εποχή που ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά,έχουν βαλθεί να γεμίσουν τις Μητροπόλεις με βοηθούς Επισκόπους, οι οποίοι με τις απαστράπτουσες στολές , τις λαμπερός μίτρες και τα εγκόλπια, θα δείχνουν από μακριά το κενό της εξουσίας και την ματαιότητα της ζωής!

Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό οτι μία μερίδα Μητροπολιτών κινεί το θέμα και επιδιώκει να το επιβάλει ως de facto,στην Ιεραρχία!
Πως να χαρακτηρίσει κανείς την εμμονή του σεβαστού κατά τα άλλα Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού που ενώ έχει έναν βοηθό Επίσκοπο, τον Ωλενης Αθανάσιο, τώρα θέλει να καμαρώσει και δεύτερο στην Μητρόπολή του επειδή το θέλει μέλος της οικογενείας.
Και επειδή δεν δικαιούται δεύτερο βοηθό Επίσκοπο, έχει ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,να εκλέξει τον εν λόγω Αρχιμ. Δαμασκηνό Πετράκο, ως τιτουλάριο Επίσκοπο, χωρίς μισθολογική επιβάρυνση του Δημουσίου.
Η Εκκλησία και μερικοί Ιεράρχες πολύ περισσότερο, πάντα ήξεραν να βρίσκουν τρόπους και να ξεπερνούν τα αδιέξοδα!
Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Ιεραρχία! Θα δεχτούν ή οχι οι Ιεράρχες και κυρίως οι σοβαροί και δίκαιοι να περάσει μία τέτοια ενέργεια που δεν αποτελεί λύση κάποιου προβλήματος, αλλά ικανοποίηση ενός αρχιερατικού καπρίτσιου!
Αν ο εν λόγω πολιός Ιεράρχης νοιώθει αδύναμος και ανήμπορος να ανταποκριθεί στα Αρχιερατικά του καθήκοντα και θέλει και δεύτερο βοηθό, τότε ας παραιτηθεί πάραυτα κσι ας πρωτοστατήσει στην εκλογή διαδόχου της αρεσκείας του, ο οποίς θα τον περιθάλψει κιόλας!
Σκέφτεται σε τί δύσκολη θέση θα φέρει τον όποιο διάδοχό του, μετά από κάποια χρόνια, ο οποίος θα είναι σαφώς νέος- νεότερος και θα κληρονομήσει δύο ακόμη Επισκόπους! Μία Μητρόπολη με τρεις Αρχιερείς δεν θα είναι πια Μητρόπολη αλλά …φεστιβάλ Αρχιερέων !!
–Για άλλους λόγους, το ίδιο αδικαιολόγητους και έτερος Ιεράρχης από την Πελοπόννησο, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, εν των νέων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας,αφού είναι μόλις 56 ετών και έχει ήδη εννέα έτη Αρχιερεύς,( εξελέγη τον Φεβρουάριο του 2005),και δεδομένου μάλιστα οτι αυτόν που θέλει να στείλει η καμαρίλα στα Γρεβενά, τώρα είναι σχεδόν… 70(!!!), φαντασθείτε για τί μεγέθη μιλάμε!

Ο Μητροπολίτης Πατρών, λοιπόν,έχει θέσει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το αίτημά του να αποκτήσει βοηθό Επίσκοπο για να τον συνεπικουρεί στα λειτουργικά και λοιπά Αρχιερατικά του καθήκοντα στην Μητρόπολη Πατρών.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε οτι αυτό δεν αποτελεί παρά την πρόφαση, αφού στόχος του ειναι να προωθήσει στο ανώτατο εκκλησιαστικό βαθμό, τον δεξιό του βραχίονα σε όλα, Αρχιμ. Χρύσανθο Στελλάτο
Το θέμα ετέθη μεν στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζουμε πώς θα αποφανθεί η Ιεραρχία.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος επίσης, ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την προαγωγή του Πρωτοσυγκέλου του και Δντή Υπηρεσιών “Αποστολικής Διακονίας”,Αρχιμ. Αλεξίου Ψωίνου εκ των σοβαρών και αποτελεσματικών Κληρικών της Εκκλησίας μας.
Ο π. Αλέξιος Ψωίνος έχει πολλούς λόγους να θεωρεί εαυτόν αδικημένο, αφού θα ήταν ήδη βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Σπάρτης, από εξαετίας,στη θέση του Ανδρούσης Θεοκτίστου, νύν Φωκίδος!
Δυστυχώς,ομως,εξαιτίας της έλλειψης πείρας σε ίντριγκες και παιχνίδια και επειδή ο Σεβ. Σπάρτης Ευστάθιος, τότε δεν ήξερε τί ήθελε, έμεινε ο Αλέξιος στον μπάγκο!
Τώρα έχουν ανοίξει οι διαδικασίες. Μάλιστα στην περίπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος προωθήσει στην Μητρόπολη Μεγάρων ,τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, τότε θα τον διαδεχθεί ο Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος, ο οποίος και θα εκλεγεί μοιραία Επίσκοπος, οπως προβλέπεται για τον εκάστοτε Γεν. Διευθυντή της ΑΔ.
Οι πληροφορίες μας, ωστόσο, λένε οτι η μόνη εκλογή Επισκόπου που θα γίνει σε αυτή την Ιεραρχία, εκτός των τριών νέων Μητριπολιτών, θα ειναι αυτή του νέου Αρχιγραμματέως! Ιδωμεν!!!