You are currently viewing Λήμνου σε Φαναρίου: «Ελπίζω η Εκκλησία να ανταποδώσει δια πράξεων τον έπαινο που σας ανήκει»

Λήμνου σε Φαναρίου: «Ελπίζω η Εκκλησία να ανταποδώσει δια πράξεων τον έπαινο που σας ανήκει»

  • Reading time:1 mins read

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του Ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, Επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη, Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο και κληρικούς της Ιεράς Συνόδου.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, ενώ κόσμος συνέρρεε συνεχώς για να προσκυνήσει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού.

“Οι ευχές μας είναι θερμές και εγκάρδιες προς τον αδελφό μας Άγιο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο ο οποίος τιμά την θέση την οποία κατέχει, διότι εργάζεται πνευματικά και προς δόξαν Θεού”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Διονύσιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ζακύνθου τόνισε: “Η μεταφορά των ιερών λειψάνων από την Βενετία στην Αθήνα με την δική του επιμέλεια θα αναγραφεί στην ιστορία της Αποστολικής Διακονίας αλλά και στην προσωπική του ιστορία ως ένα γεγονός μοναδικό και άξιο συγχαρητηρίων και επαίνων”.

Ο κ. Διονύσιος αναφέρθηκε και στην σημασία των ιερών λειψάνων, τονίζοντας ότι “η εκκλησία τιμά τα λείψανα των Αγίων διότι εκεί κατοικεί η χάρις του Θεού, αφού οι Άγιοι ήταν δοχεία της χάριτος”.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος απευθυνόμενος προς το Εκκλησίασμα μεταξύ άλλων τόνισε: “Η πνευματική αυτή η κρίση δημιουργεί τους ενάρετους ανθρώπους, διότι όπως ξέρουμε οι μεγάλες κρίσεις δημιουργούν και μεγάλες εποχές.”

“Όλοι μας ζούμε αυτή την χαρά της μεταφοράς των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω πρώτα όλους τους ευλαβείς προσκυνητές οι οποίοι αντίθετα προς τις κακές σειρήνες της εποχής, υπομένουν καύσωνα, κόπο και ορθοστασία και επιμένουν να δώσουν μαρτυρία Χριστού προσκυνώντας το ιερό λείψανο” ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Ιερόθεος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Λήμνου ευχαρίστησε τον Ελληνικό Στρατό, καθώς και τον Καθολικό Πατριάρχη Βενετίας που με πολύ χαρά και σοβαρότητα επέτρεψε την μεταφορά του Ιερού λειψάνου.

“Κλείνοντας θα αναφερθώ σε εκείνος που είχε τον φωτισμό και την ωραία ιδέα στους δύσκολους χρόνους που διερχόμεθα που ο λαός μας λυγίζει, πονάει και γονατίζει, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, σκέφτηκε τι άλλο θα μπορούσε να ενισχύσει την ελπίδα και την πίστη του Χριστιανού Έλληνα παρά κάτι που πέρασε δια πυρός και σιδήρου να φέρει το λείψανο της Αγίας και να το προσφέρει προς προσκύνηση” πρόσθεσε ο κ. Ιερόθεος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Εύγε Άγιε Φαναρίου! Κατεγράφη αυτό στην ιστορία σας, και ελπίζω η Εκκλησία αναγνωρίζουσα αυτό τον κόπο, αυτή την προσπάθεια να ανταποδώσει και δια πράξεων τον δίκαιον έπαινο που σας ανήκει.”

 

Tου Αιμήλιου Πολυγένη