You are currently viewing Νέος Μητροπολίτης Γρεβενών ο Αρχιμ. Δαβίδ Τζιουμάκας (ΦΩΤΟ)

Νέος Μητροπολίτης Γρεβενών ο Αρχιμ. Δαβίδ Τζιουμάκας (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Δαβίδ Τζιουμάκα, εξέλεξε πριν από λίγο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για νέο Μητροπολίτη Γρεβενών.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ χρημάτισε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα της εκλογής έχουν ως εξής:

Αρχιμ. Δαβίδ Τζιουμάκας: 43

Αρχιμ. Χριστόφορος Κολοκυθάς: 31

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ. ΔΑΒΙΔ

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τζιουμάκας του Δημητρίου, γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας το 1958. Έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας το 1979 και το πτυχίο του Ποιμαντικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983.

Εργάσθηκε ως διδάσκαλος στην ιδιωτική εκπαίδευση προ της χειροτονίας του εις διάκονον.

Το 1980 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και την 6η Αυγούστου 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.

Υπηρέτησε ως Διάκονος εις τους ιερούς Ναούς Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Παναγίας της Δεξιάς αναλαμβάνοντας και την Διεύθυνση του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου.

Από το έτος 1980 έως το 1992, υπηρέτησε και ως Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

Στις 23 Ιανουαρίου 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και τοποθετήθηκε ως ιερατικός προϊστάμενος και Πρόεδρος των εκκλησιαστικών επιτροπών του ιερού ενοριακού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου και υπηρετούσε μέχρι σήμερα, αναπτύξας αξιόλογο πνευματικό καί ποιμαντικό έργο.

Με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ανέλαβε: από του έτους 2004 την διεύθυνση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και από την 10η Ιουνίου 2010 τα καθήκοντα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Την 10η Οκτωβρίου 2014 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Μητροπολίτην Γρεβενών.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Μητροπολίτη Γρεβενών

grebenon-1

grebenon-2

SAM 1169

SAM 1174

SAM 1176

SAM 1218