You are currently viewing Καραμπόλα και στην εκλογή Φωκίδος;

Καραμπόλα και στην εκλογή Φωκίδος;

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Κι ενώ όλα έδειχναν οτι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος, θα ήταν περίπατος για τον φερόμενο ως υποψήφιο, Επισκοπο Ανδρούσης Θεόκτιστο, μία δυναμική παρέμβαση του Σχολάζοντα Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, ήλθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά.
Πράγματι ο Μητροπολίτης Δωδώνης με τον γνωστό θορυβώδη τρόπο του ήγειρε αξιώσεις για έναν αδικημένο, όντως, Τιτουλάριο Μητροπολίτη, τον Μαραθώνος Μελίτωνα που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε μία εποχή που ήταν ανήμπορος χωρίς μάλιστα να ζητήσει ανταλλάγματα κι έκτοτε έμεινε αφανής χωρίς να αποκατασταθεί σε Μητρόπολη.
Μάλιστα ο εν λόγω Ιεράρχης θα έπρεπε να έχει αποκατασταθεί πολλά χρόνια πριν για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Εκκλησία και στον Γέροντα Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ευεργέτη πολλών Ιεραρχών.
Ακόμη και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είχε απασχολήσει η προαγωγή του– αν και εκείνος δεν του χρεωστούσε τίποτα το ιδιαίτερο πλην του ότι ανήκε στο δυναμικό της Αρχιεπισκοπής. Μάλιστα ζούσε, είχε σκεφθεί για την τακτοποίησή του σε κάποια Μητρόπολη,αλλά δεν επρόκαμε.
Τα επιχειρήματα που πρόταξε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και προκάλεσε την ταραχή και τον προβληματισμό στην Ιεραρχία, ανεξαρτήτως του τί θα πράξουν στο τέλος οι εκλέκτορες Ιεράρχες, είναι επιχειρήματα του” κοινού νού” και γισυτό συζητούνται από στόμα σε στόμα και κατ´ιδίαν, απ´όλους τους Ιεράρχες.
Η παρέμβαση αυτή του Δωδώνης δεν άφησε ούτε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αδιάφορο, γιαυτό και σε συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα του έδωσε την ευχή του να προχωρήσει και μάλιστα τον διαβεβαίωσε οτι θα τον ψηφίσει και ο ίδιος.
Η αλλαγή στάσης του Αρχιεπισκόπου, στο να στηρίξει δηλαδή και τις δύο υποψηφιότητες για Φωκίδος, ερμηνεύεται από πολλούς οτι έχει τις ρίζες της στις φήμες που κυκλοφορούν τις μέρες αυτές και φέρουν τον Σπάρτης Ευστάθιο και την ομάδα του οτι θα ψηφίσουν για Μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον εκλεκτό του Φαναρίου κι όχι τον εκλεκτό της Αρχιεπισκοπής.
Για να δούμε τί θα προκύψει απ´ όλο αυτό τον … μύλο!
Το βέβαιο είναι οτι και πάλι αυτή τη φορά, δεν θα πλήξουμε.. Οι εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, 25 Ιουνίου.