You are currently viewing Σταγών Σεραφείμ: ”Περίεργη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου”

Σταγών Σεραφείμ: ”Περίεργη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου”

  • Reading time:0 mins read

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάγων και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμο να αναλάβει Τοποτηρητής της Ι.Μ. Ιωαννίνων.

Ο Μητροπολίτης Σταγών τόνισε ότι ουδέποτε ρωτήθηκε από την Ιερά Σύνοδο για την Τοποτηρητεία, τονίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε ότι προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης.

“Ο Καταστατικός Χάρτης προβλέπει να ορίζεται Τοποτηρητής ο όμορος Μητροπολίτης του οποίου η Μητρόπολη συνορεύει με εκείνη την Μητρόπολη που χηρεύει”, ανέφερε ο κ. Σεραφείμ.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σταγών πρόσθεσε: “Εμένα δεν με ενόχλησε κανείς, δεν μου είπε κανείς τίποτα και γνωρίζω πως ούτε ο Μητροπολίτης Άρτης ρωτήθηκε.”

“Ό Αρχιεπίσκοπος όρισε τον εαυτό του Τοποτηρητή με απόφαση της ΔΙΣ παρόλο που δεν συνήλθε, μπορεί όμως να έγινε με τηλεφωνική επικοινωνία και να μην το γνωρίζω”, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σταγών.

Ο κ. Σεραφείμ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση η Αθήνα με τα Γιάννενα, τονίζοντας ότι “η Αθήνα είναι μακριά, δεν έχει καμία σχέση με την Μητρόπολη και ούτε συνορεύει με τα Γιάνννενα για να είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τοποτηρητής.”

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος διερωτήθηκε γιατί ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας ότι “δεν γνωρίζω γιατί ανέλαβε Τοποτηρητής ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά για να το κάνει αυτό θα έχει τους δικούς του λόγους.”

“Υπογραμμίζω για ακόμη μια φορά ότι εγώ δεν ενοχλήθηκα από την Ιερά Σύνοδο, αν θέλω η αν δεν θέλω να αναλάβω Τοποτηρητής”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σταγών τόνισε: “Μου φάνηκε λίγο περιέργη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου, διότι ο ίδιος πάντα ήθελε να εφαρμόζεται η εκκλησιαστική τάξις.”